avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie imobil prin executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie imobil prin executare silita

Doresc sa achizitionez un imobil scos la licitatie de un executor judecatoresc.Va rog sa ma lamuriti cu privire la niste aspecte:
1.De unde stiu ca apartamentul respectiv nu este ipotecat la mai multe banci?Ma pot trezi ca il cumpar si vine alta banca sa il vanda iar?
2.Datoriile pe care le-a acumulat proprietarul la asociatie,gaz,apa,curent si alte utilitati,revin in sarcina mea?(.....datoriile le-au facut persoanele,nu imobilele....parerea mea.....)
3.Dupa ce s-a adjudecat licitatia,vechiul proprietar poate contesta decizia in instanta si peste 1 an sa zic?
4.Avand in vedere ca proprietarul nu este de gasit ,iar usa este incuiata,eu cum intru in posesia apartamentului???Sparg usa......daca sunt lucruri in casa,ce fac cu ele???
5.Daca proprietarul sa zic ca il gasesc in casa,cum il evacuez de acolo daca nu vrea de buna voie?
6.Dupa adjudecarea si achitarea apartamentului de catre mine,dupa cat timp se considera ca eu sunt proprietarul imobilului?
7.Daca proprietarul il devasteaza pana intru eu in el(eu neavand cheie),cum se procedeaza?
8.Actele care le fac cu executorul sunt considerate acte de vanzare cumparare ,cu aceeasi valoare juridica ca cele facute prin notariat?Mai trebuiesc facute si alte acte?
VA MULTUMESC FRUMOS!
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
machociprian, utilizator

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament scos la licitatie - riscuri ? Desire1983 Desire1983 Buna ziua, Sunt interesata sa cumpar un apartament scos la licitatie de catre o banca. A fost scos la licitatie in nenumarate randuri, iar pretul a tot ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o evacuare din imobil pe timp de iarna? ContSters232738 ContSters232738 Buna ziua, Am cumparat un imobil la o executare silita de la banca, imobil care nu este locuit de nicio persoana (proprietarul este plecat in Italia si cei ... (vezi toată discuția)