avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicare candidat cu studii superioare pe post studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicare candidat cu studii superioare pe post studii medii

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca la concurs organizat pt ocupare post executie /studii medii e legal si moral sa se inscrie candidat cu studii superioare(care are acces sa concureze si pe posturi unde se cer studii superioare)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrianc32 , utilizator 19:09, 23 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
pai atunci o sa aiba servici doar cei cu studii superioare?
Atata timp cat legea nu interzice, acea persoana poate participa la un concurs pentru ocuparea unui loc de munca unde se solicita studii medii.

Art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
.....
Nu, un angajat supracalificat aduce pt. angajator aproape la fel de multe dezavantaje ca si unul subcalificat.
De unde ati dedus dvs asa ceva?

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare cata2210 cata2210 Buna ziua, Salariul minim brut pe tara garantat in plata este de 700 lei, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se calculeaza salariile pentru persoanele ... (vezi toată discuția)
Salar de incadrare bertea.alina bertea.alina Am o nelamurire ,v-asi ruga sa ma ajutati .Sunt incadrata ca administrator financiar la o scoala , momentat sunt in intrerupere pentru crestere copil iar anul ... (vezi toată discuția)
Cim si pregatirea profesionala ENGFULL ENGFULL se poate incheia un contract indiv de munca pe o functie inferioara pregatirii profesionale ? de ex inginer confectioner - angajat ca si confectioner de ... (vezi toată discuția)