Am o nelamurire ,v-asi ruga sa ma ajutati .Sunt incadrata ca administrator financiar la o scoala , momentat sunt in intrerupere pentru crestere copil iar anul acesta am absolvit Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Lucian Blaga Sibiu invatamant la distanta de 3 ani si am luat licenta in domeniul Economia comertului ,turismului si servicilor. Am o vechime in munca de 5 ani . Care ar fi salariul meu de incadrare si m-ar interesa daca se poate in urma facultatii sa ma incadreze ca si contabil sau raman tot administrator financiar? Si inca o intrebare daca a-si absolvi si un curs de contabilitate EUROCOR s-ar schimba ceva ?
Va multumesc mult .
1. salariul minim pentru studii superioare este de 1200 lei.
2. depinde de angajator daca doreste / considera ca este necesar/are fonduri sa va schimbe functia
Daca pentru functia pe care o ocupati sunt prevazute studii medii nu va poate incadra la studii superioare . Puteti ocupa , prin concurs , un alt post vacant din statul de functii pentru care sunt prevazute studii superioare din domeniul absolvit sau daca ati fi absolvit studii superioare in acelelasi domeniu in care ati activat si exista functia cu studii superioare, se putea transforma postul ocupat (daca angajatorul dorea si avea fonduri) .
sal minim poate fi conform CCM poate fi de 900 sau 1200
Art. 40. - (1) Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi:
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:(2). studii superioare de scurtă durată = 1,5;
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 2.
salariul minim de incadrare se stabileste in functie de conditiile minime de studii cerute pentru postul respectiv ( studiile conteaza numai pentru a putea ocupa un post ) prevazute in fisa postului existand , doar in cazul firmelor private , posibilitatea ocuparii unui post si in lipsa studiilor certificate dar cu dovedirea experientei in profesie .
coeficientii minimi de ierarhizare se stabilesc in functie de salariul minim pe unitate art.40 cel putin alin . (2) CCMUN 2007-2010