avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Situatie automobil inmatriculat pe I.I. si radiere I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Situatie automobil inmatriculat pe I.I. si radiere I.I.

Doresc sa radiez o Intreprindere Individuala de la Registrul Comertului, dar am inmatriculat un automobil pe I.I.

In aceasta situatie cum trebuie sa procedez? Trebuie sa trec masina pe persoana fizica si abia apoi sa radiez intreprinderea?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:42, 19 Octombrie 2015
Întreprinderea Individuală nu are personalitate juridică. Asta înseamnă că nu are patrimoniu propriu, deci nu poate avea bunuri în proprietate. Bunurile sunt ale persoanei fizice ce a constituit entitatea economică respectivă. Mașina este a dvs., era doar în patrimoniul de afectațiune al Întreărinderii Individuale.

Am văzut chiar și Birouri de Carte Funciară ce intabulează imobile pe numele unor entități economice fără personalitate juridică, în loc să le intabuleze pe numele persoanelor fizice și să noteze doar faptul că sunt în patrimoniul de afectațiune al entității respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)
Executare silita adiboss009 adiboss009 am un card cetelem, pe persoana fizica, la care nu am mai platit ratele. acum mi-a venit somatie de executare silita. vreau sa stiu daca poate executa silit ... (vezi toată discuția)