In urma cu 5 luni am incheiat un contract de prestari servicii cu un SRL, eu fiind PFA.
Din luna iunie, facturile emise au ramas neachitate, strangadu-se pana acum o suma destul de consistenta (contractul prevede si penalizari de 0.1% pe zi pentru intarzierea platii). Pana acum am considerat ca suma nu este foarte mare si am fost multumit, pe principiu, e mai bine sa ai bani de luat decat deloc, nefiind singura sursa de venit.
Usor usor suma a crescut, as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez in continuare:
1. Nu as vrea sa mai continui sa prestez servicii avand in vedere ca nu am primit inca banii
2. As vrea sa stiu pasii de urmat sa recuperez banii in justitie daca nu se va ajunge la o intelegere.
M-am gandit la o notificare scrisa de incetare a furnizarii serviciilor, similar cu cea emisa de comaniile de telefonie, insa nu am gasit o lege in baza careia sa fac asta si nu as vrea ca asta sa afecteze cumva sansele de a recupera banii in justitie.
Din punctul dumeavoastra de vedere cum ar trebui sa procedez?
Daca suma pe care o aveti de recuperat este pana in 10.000 lei (debit, fara penalitati), atunci puteti alege procedura in instanta numita "cerere cu valoare redusa".
Daca debitul depaseste acest plafon, atunci actiunea in instanta pe care puteti s-o urmati este "ordonanta de plata". Inainte de formularea acesteia este obligatorie trimiterea unei somatii debitorului dvs.
Temeiul ambelor proceduri este codul de procedura civila.
Problema
amalu
Ma scuzati ca va deranjez. Am urmatoarea problema :
In 7.10.2010 am incheiat un contract de imprumut cu restituire in rate egale de 780 pe luna timp de noua ... (vezi toată discuția)