avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nelamurire- indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nelamurire- indemnizatie insotitor

Buna seara,
Am identificat o speta pe care am semnalat-o reprezentantilor primariei unde locuiesc. Acestia au spus ca nu este nimic ilegal, dar as dori sa aflu si alta opinie...
Speta este urmatoarea:
o persoana incaseaza din 3 locatii diferite (Bucuresti, Giurgiu, Calarasi) trei indemnizatii pentru insotire persoane cu handicap...
este legala acesta situatie?
din verificarile intreprinse, persoana locuieste in Bucuresti, Sectorul 2 si se deplaseaza o data la 3 luni la primariile din Giurgiu si Calarasi pentru a ridica drepturile financiare.
Cel mai recent răspuns: ratonu ratat , utilizator 22:52, 25 Octombrie 2015
mai oameni buni, chiar nimeni nu poate spune daca exista ceva ilegal in aceasta speta!?
Incercam sa ajutam pe cei care au nevoie sa isi rezolve cate o problema juridica, sa le dam o parere... mai greu cu spetele teoretice.
Insotitorul persoanei cu handicap este asistentul personal, care poate fi angajat doar de primaria de la domiciliul sau resedinta persoanei cu handicap, asa ca o avea 3 contracte de munca diferite , pe durata intreaga, adica 8 ore, ceea ce este imposibil. Fiecare primarie in parte trebuie sa efectueze anchete sociale la domiciliul persoanelor cu handicap pentru a vedea cum isi fac treaba asistentii personali, daca ei semneaza ca totul este in regula, este raspunderea lor, In mod normal, nu ai cum sa inchei trei contracte de munca aceleiasi persoane ca asistent personal pentru trei bolnavi diferiti, dar in Romania totul e posibil. Daca chiar exista acest caz, el trebuie sesizat Directiilor de asistenta sociala si protectia copilului din Bucuresti, Calarasi si Giurgiu, sa ia masuri in acest sens.
Am facut sesizarea la cele trei locatii... nu stiu ce se va intampla, deoarece, cu siguranta, oamenii din primarie cu sunt straini de aceste practici...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insotitor persoana cu handicap = doar in acte si la ridicarea indemnizatiei... gigelas gigelas Buna seara, O persoana care lucreaza in cadrul unei Primarii,are acte ca fiind insotitor al mamei sale,care este persoana cu handicap.Nu locuieste cu mama ... (vezi toată discuția)
Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza ... CatalinaBonciu CatalinaBonciu Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza angajarea mea ca asistent personal. Soțul este încadrat în gradul de handicap grav cu asistent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)