avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de naştere dupa test ADN
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de naştere dupa test ADN

Bună seara!
Aş vrea să ştiu dacă atunci când fac certificatul de naştere al copilului şi rubrica "Nume tată" rămâne necompletată (deoarece tatăl copilului vrea să facă un test adn înainte de-aş da numele pe certificatul de naştere) se poate completa după ce rezultatul testului adn afirmă faptul că el e tatăl biologic.
Trebuie schimbat certificatul de naştere ca asta să fie posibil?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:04, 20 Octombrie 2015
Daca tatal copilul e si sot al mamei, nu exista varianta asta, va fi tata in certificat inca de cand declarati copilul.
Daca parintii nu sunt casatoriti intre ei, i se emite copilului certificat fara sa fie mentionat tatal in certificat, apoi, daca vrea, il poate recunoaste oricand, numele copilului il va schimba doar cu acordul mamei si bineinteles ca certificatul se va schimba cu unul in care va avea si tata.
Uitasem să specific că nu sunt căsătoriţi părinţii copilului.
Vă mulţumesc pentru răspuns! O zi bună vă doresc. :)
Mulțumesc, la fel.
Testul îl faceți neoficial, nu? Puteți face un test serologic, mai ieftin.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dactiloscopie; nume copil Anca Liubani Anca Liubani Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul anterior! As mai dori sa stiu daca testul dactiloscopic este necesar, relevanta lui, sau daca, dupa testul ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)