avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la penalitati?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la penalitati?

Buna ziua!
Pe lista pe plata cu cotele la intretinere eu figurez cu: suma la zi, zero restante de cca 1 an (platesc luna de luna cota la intretinere) si o suma la penalitati care creste lunar. Practic se percep penalitati la penalitati.
Este legal acest lucru? penalitati la penalitati?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:37, 21 Octombrie 2015
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum de date relevante
Initial afirmati figurez cu: suma la zi, zero restante de cca 1 an
Anterior acelui an,ati avut restante la care asociatia de proprietari a aplicat penalitati pe care dv nu le-ati achitat?
Daca nu aveti restante de unde vi se impun penalitati ?
In temeiul disp L nr 230/2007 art 10 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice si sa justifice penalitatile afisate in lista de intretinere
Cuasoc a scris:
Practic se percep penalitati la penalitati.

Asta inseamna ca ati avut candva restante, ati avut penalizari doarece ne spuneti acum ca se percep penalitati la penalitati. Atunci cand ati avut restante probabil ca administratia a vrut sa va faca un bine si poate la solicitarea dumneavoastra v-a scazut doar restantele si ati ramas cu penalizarile. Au avut incredere in dumneavoastra ca o sa platiti si penalizarile si au vrut sa va usureze sarcina dar iata ca sunteti acum nemultumit.
Poate gresesc in rationament. Daca nu e asa cum presupun eu, va astepatam cu explicatii. Cum de ati ajuns sa aveti penalizari fiind cu platile la zi!?

Am avut restante pe perioada cat s-au disputat niste sume in instanta. De indata ce instanta s-a pronuntat Asociatia mi-a acceptat sumele care figurau ca restante. Insa suma de la penalitati nu aveam de ce sa le platesc pt ca nu eu am fost vinovat ca Asociatia nu mi-au acceptat banii. Deci tot ce a fost cu titlul de restante si respectiv debitul principal a fost achitat inca de atunci.
Intrebarea ramane, e legal sa se perceapa penalitat daca suma generatoare a fost achitata? Penalitatile actuale sunt la penalitati.
Ce a solicitat asociatia in instanta?
Instanta a hotarat sa platiti o suma drept restante si o suma drept penalizari?
Dumneavoastra ati achitat tot ceea ce a stabilit instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati? sonya_67 sonya_67 Buna seara. O cunostiinta a avut restante la plata utilitatilor la care bineinteles ca s-au pus penalizari. A reusit si a achitat la zi facturile restante mai ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Este legal să se perceapă penalități la un debit stabilit prin hotărâre judecătorească? robert477 robert477 Buna ziua! In baza unei hotarari judecatoresti pentru neplata intretinerii si a penalitatilor, am fost executat silit. In baza unui acord cu Asociatia de ... (vezi toată discuția)