avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune intre politisti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune intre politisti

Buna ziua.

Va relatez pe scurt intamplarea.
Am fost agresat de catre un coleg si el politist. Voi depune o plangere pe linie de munca impotriva colegului. Am trei martori care au fost prezenti la faptele intamplate, dar nu vor sa spuna adevarul de frica sefilor, care ii tin partea colegului care m-a agresat. Vreau sa merg mai departe cu cazul si sa il dau in judecata deoarece nu agreez astfel, de compartament mai ales in institutia in care lucrez, iar atmosfera conflictuala pe care o genereaza colegul imi creaza o stare de discomfort.

Intrebari:
Ce fel de avocat trebuie sa contactez?
Ce rezultate sar obtine daca il dau in judecata?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ccclyon , utilizator 06:37, 22 Octombrie 2015
Nu ati precizat concret locatia unde a avut loc agresiunea
Daca agresiunea a avut loc la locul de munca,nu exista sistem de supraveghere?
Daca cei 3 martori prezenti la agresiune ,nu vor sa spuna adevarul...trebuie sa va ganditi bine daca aveti probe care sa va sustina eventuala plangere/actiune in instanta
In urma agresiunii,,au rezultat echimoze,etc care eventual sa fie probate prin certificat medico legal ?
Pentru a clarifica rezultatele in urma unei actiuni in instanta,este necesar sa detineti probe rezonabile pentru acuzele impotriva colegului,nu de alta dar ,daca nu puteti sustine acuzele puteti beneficia de hotarare judecatoreasca defavorabila si suplimentar puteti fi dv actionat in instanta de catre coleg.

Agrersiunea a avut loc la locul de munca si nu exista sistem de supraveghere. Nu am semne de lovituri ci doar un cucui in cap dar nu este grav. Ma gandesc doar ca acei colegi, aflati sub juramant la tribunal, vor spune adevarul
Într-adevăr, dvs. veți nominaliza martorii, iar aceștia vor fi nevoiți să se prezinte pentru depoziție,iar dacă vor declara mincinos vor suporta consecințele pentru mărturie mincinoasă.
Pe de altă parte, poate că ar fi oportun să încercați o discuție amiabilă, contactând un mediator , reglând astfel situația conflictuală fără a ajunge la plângere penală.Ați putea obține în procedura medierii despăgubiri pentru răul suferit prin fapta colegilor,stingând astfel conflictul.
Rămâne să decideți dvs., asumându-vă toate consecințele ce vor decurge dacă veți sesiza organele judiciare.
Nu cred ca veti obtine ceva cu plangerea penala, dar pe "linie de munca", cum spuneti dvs. agresorul poate fi sanctionat incepand de la mustrare scrisa, diminuarea salariului functiei de baza pentru o perioada de 13 luni, trecerea la o functie inferioara, pana la demitere.
Daca nu sunteti multumit cu decizia membrilor consiliului, o atacati in instanta.
Militar de cariera fiind, aveti oblgatia sa va adresati sefului erarhic superior. Daca nu va satisface raspunsul sau atitudinea acestuia, nu s-a terminat la domnia sa erarhia.
Conflictul a avut loc in sediul Politiei, ce cautati intr-o instanta civila ?

Alte discuții în legătură

Declaratie dosar penal ioannes ioannes Buna ziua! Acum 4 ani (aproximativ) am lucrat la o firma ca agent securitate.Un coleg de al meu a avut o altercatie cu o persoana in una din turele sale si ... (vezi toată discuția)
Daune morale ioananecula ioananecula Sotul meu a fost acuzat de IJJ Dimbovita si inaintata plingere prealabila la parchet, pentru :fals in declaratii: invocind ca nu a spus adevarul ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Marturia falsa Costica33 Costica33 Buna ziua, Impreuna cu un vecin am fost martor la agresarea, insultarea, amenintarea unei vecine, in holul blocului, in luna februarie 2010. Scena a fost ... (vezi toată discuția)