avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie

buna ziua, problema mea este urmatoarea
s-a spart o teava de apa in bucataria la vecinului de de-asupra ( teva era legatura dintre coloana principala si bateria de la bucatarie )... evident ca la mine in casa era in buvatarie si-n hol apa de 5 cm
s-a distrus zugraveala in hol si bucatarie ...
Vecinul zice ca nu e vina lui ca s- a spart teava , ca nu a lasat el apa deschisa asa ca nu vrea sa contribuie la refacerea zugravelii
ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:28, 21 Iulie 2009
"Actele oficiale au valoare prin ele insele"- "Acta publica probant se ipsa"

Cel mai bine ar fi sa va intelegeti pe cale amiabila si sa contribuiti impreuna la repararea tevii.Daca nu se poate realiza aceasta intelegere trebuie sa va adresati in justitie formuland o actiune civila in pretentii,urmad a dovedi daunele produse administrand probatorii cu interogatoiu,acte,martori si expertiza tehnica care sa stabileasca culpa,precum si valoarea reparatiilor
Intrucat vecinul dvs nu doreste sa va despagibeasca singura varianta viabila ramane sa-l actionati in instanta si sa solicitati despagubirile ce vi se cuvin!
Daca aveati asigurare pentru apartament cu siguranta acest aspect nu mai era acum in discutie fiindca majoritatea politelor de asigurare includ despagubirea in caz de inundatie !
cine stabileste valoarea daunelor produse, pot sa "apreciez" eu sau e nevoie de o expertiza, cine poate face expertiza ?
Dumneavoastra in cererea de chemare in judecata puteti preciza valoarea daunelor( cheltuieli cu zugravitul si manopera ) insa judecatorul poate dispune efectuarea unei expertize tehnice de catre un expert tehnic judiciar . Costul expertizei cade in sarcina dvs dar cheltuielile de judecata incluzand plata expertizei le recuperati la final.
actiunea de chemare in judecata cat ma costa
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Inundatie IOANA_81 IOANA_81 Buna ziua Am urmatoarea problema:zilele trecute mi-a explodat teava de la apometru de apa rece,chiar acolo la ceas,eram la munca, si mi s -au inundat toate ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecin vs pretenti enorme -ce pot sa fac? andrei_camelia andrei_camelia Buna ziua, daca cineva poate sa ma ajute in urmatoarea problema: S-a spart o teava la baie nu din vina mea si mi-am inundat vecinul de jos. In momentu ... (vezi toată discuția)
Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)