avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... constructie fara autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

constructie fara autorizatie de construire

Trebuie sa formulez o cerere de chemare in judecata in numele primariei cu privire la solicitarea desfiintarii unei constructii realizate nelegal pe proprietatea altei persoane(terenul e in domeniul public al primariei, iar constructia e ridicată pe acoperisul unei clădiri care apartine altei persoane , si nu celui care a construit). La ce instanta trebuie sa depun cererea? e suficient daca la motivele de drept invoc doar art. 32, 33 si 35 din legea 50/1991? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
Magdalena09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magdalena09 , utilizator 09:33, 21 Octombrie 2015
Intai trebuie sa parcurgeti procedura prealabila prevazuta de legea contenciosului administrativ, in sensul de a solicita primariei sa dispuna demolarea constructiei edificata fara autorizare si amendarea proprietarului. Daca sunteti nemultumit de solutia data de primarie, abia atunci sesizati tribunalul cu o cerere in contencios administrativ.
Primăria a dispus demolare și a aplicat amenda, insa cel care a construit nu a demolat. În cazul acesta primăria poate depune cererea de chemare in judecata la tribunal sectia contencios administrativ? multumesc mult pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
Magdalena09, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire fara autorizatie de construcție pe teren proprietatea primăriei Magdalena09 Magdalena09 Trebuie sa formulez o cerere de chemare in judecata in numele primariei cu privire la solicitarea desfiintarii unei constructii realizate nelegal pe ... (vezi toată discuția)
Anulare autorizatie constructie - trebuie sa solicit si demolarea imobilului? aidu aidu Buna ziua, Am formulat o actiune in anularea autorizatiei de constructie a unui vecin, emisa in mod vadit nelegal (respectivul nu putea obtine niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Impozite locale pentru o cladire darapanata risteafl risteafl Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca se plateste impozit la primarie pentru o cladire , care s-a daramat in timp ca urmare a intemperiilor .Mentionez ca ... (vezi toată discuția)