avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea 71/2015 si angajatii din primarii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea 71/2015 si angajatii din primarii

Ca urmare a acestei legi cei care lucreza in primarii si au ramas blocati pe treapta 3 de salarizare pot trece pe treapta 1? Spre exemplu daca eu am fost promovat in grad superior cu incadrare pe vechea treapta 3 in octombrie 2014, acum in octombrie 2015 pot trece pe treapta 1?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:44, 18 Ianuarie 2016
Doar cand primariile vor fi echivalate cu Parlamentul Romaniei, intrucat Legea 71/2015 nu se aplica tuturor functionarilor publici, ci doar unei categorii bine definite:
Art. 1 alin. 5 ind. 1: Prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2), personalul din aparatul de lucru al Parlamentului şi din celelalte instituţii şi autorităţi publice, salarizat la acelaşi nivel, precum şi personalul din cadrul Consiliului Concurenţei şi al Curţii de Conturi, inclusiv personalul prevăzut la art. 5 din aceste instituţii, care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază şi al sporurilor mai mici decât cele stabilite la nivel maxim în cadrul aceleiaşi instituţii sau autorităţi publice pentru fiecare funcţie/grad/treaptă şi gradaţie, va fi salarizat la nivelul maxim dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii."

Restul... asteptam la anul, ca sunt alegeri locale si poate se mai gandeste cineva si la personalul din primarii.
Am primit hartie oficiala (la Primarie) ca aceasta lege nu se aplica acestor institutii (primariilor). Deci nu incercati sa dati in instanta daca sunteti de la primarii ca ve-ti pierde. Asta este!
Opiniile primăriilor nu sunt acte normative, iar instanţele sunt singurele care pot schimba ceva. Colegii mei se duc în instanţă, alţi funcţionari publici au deja prime termene. Sigur că dvs. puteţi alege să nu faceţi nimic. Decizia este numai a dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Din pacate nu s-a inteles exact ce am vrut sa spun: am primit la primarie hartie oficiala de la Camera Deputatilor ca noi nu facem obiectul acestei legi! (primariile)! Daca totusi castigati in instant poate ne anuntati si pe noi. Va multumesc!
Când spuneţi unui participant la dialog că nu înţelege ce spuneţi - lucru deloc politicos de altfel - e bine să vă citiţi întâi mesajul "neînţeles". Nu puteam să înţeleg că răspunsul oficial este de la Camera Deputaţilor atâta vreme cât nu aţi scris asta în mesaj. Toate autorităţile şi instituţiile publice emit răspunsuri oficiale.

Precizarea dvs. nu schimbă cu nimic părerea mea referitoare la instanţe. Opiniile instituţiilor şi autorităţilor publice din România nu sunt acte normative. Îndemnul dvs. - citez - "nu incercati sa dati in instanta daca sunteti de la primarii ca ve-ti pierde" denotă necunoaşterea realităţii juridice.

Mai jos aveţi link la un litigiu deja aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Puteţi afla, astfel, soluţia, deşi aceasta nu vă mai ajută cu nimic după data de 1 ianuarie 2015.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Legea nr. 71/2015 reglementeaza salarizarea tuturor angajaților la nivelul fostei trepte i? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea În Monitorul Oficial nr. 233 de ieri a fost publicată Legea nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri ... (vezi toată discuția)
Legea 71/2015 alinaleu70 alinaleu70 Buna ziua. In luna aprilie 2015 a iesit Legea 7 ,cu aplicare de la 1 mai, care spune ca toate persoanele cu functiile publice care sunt incadrate in treptele ... (vezi toată discuția)
Promovare presi presi ordonanta de urgenta nr. 57/ 2015 art. 4 alin. 4) În cazul funcționarilor publici nou-încadrați sau promovați, nivelul de salarizare în plată pentru ... (vezi toată discuția)