avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen inregistrare modificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen inregistrare modificare

Buna ziua!Care este termenul exact pentru transmiterea unei modificari la cim?19 zile inclusiv ziua in care s-a produs modificarea sau 19 zile fara aceasta zi?
Ex: se modifica salariul incepand cu 01.10.2015. Pot transmite modificarea pana pe 27.10, inclusiv sau pana pe 28.10 inclusiv.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 20 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art. 3
...
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:

a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;

b) data angajarii;

c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;

d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;

e) tipul contractului individual de munca;

f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia;

g) salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca;

h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;

i) data incetarii contractului individual de munca.


Art. 4
...
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
...

2. - Asadar a 19-a zi lucratoare este ultima zi cand se poate face inregistrarea in Revisal, adica, in cazul aratat de dvs., ziua de 27 octombrie este ultima zi de inregistrare.
- Depasirea acestui termen se sanctioneaza de catre ITM.
Multumesc pt raspunsuri!
Ultima zi de transmitere a Revisal-ului este data de 29.10.2015, potrivit art.2553 C.civ.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare cfs - va rog un raspuns urgent Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot sa inregistrez 5 zile cfs pe versiunea veche (inca nu am finalizat versiunea noua ptr ca nu m-am lamurit cu ... (vezi toată discuția)
Transmitere in revisal schimbare domiciliu angajat mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Daca un angajat si-a schimbat domiciliul in CI, transmiterea in revisal se poate face oricand? Termenul de 20 zile nu se aplica si pentru ... (vezi toată discuția)
Completare cim adripan adripan 1. Se poate ca CIM sa inceapa in weekend daca data de 1 pica in weekend? Daca da atunci revisalul cand se transmite la ITM :vineri sau luni? 2. La capitolul ... (vezi toată discuția)