avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal si CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal si CCC

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie fara iesire ?!? Am fost angajata in anul 2008 la o unitate de stat si, din octombrie 2008 beneficiez de indemnizatie de somaj. Perioada de somaj se termina la data de 24 iulie a.c. Intre timp am ramasa insarcinata si duc destul de greu sarcina. As putea sa intru in concediu prenatal in jurul datei de 10 octombrie. Problema este ca, intre 24 iulie si 10 octombrie nu realizez nici un venit si, deci nu-mi poate fi platit concediul prenatal si nici CCC. iar problema cea mai grava este ca nici nu ma angajeaza nimeni in aceasta perioada pentru ca, avand probleme cu sarcina, sunt nevoita sa stau mai mult in pat.

Intrebarea mea este: as putea beneficia de cele doua concedii daca de la 24 iulie inchei un contract de asigurari sociale cu Casa de Pensii si respectiv un contract cu casa de sanatate ca sa imi platesc in continuare contributiile la bugetul de stat? Daca nu, ce varianta as mai avea?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:31, 19 Iulie 2009
Pentru indemnizatia CIC, trebuie sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni , in ultimul an anterior datei nasterii copilului ... In acest sens, incheierea unor contracte de asigurare cu Casa de Pensii nu va ajuta pentru obtinerea indemnizatiei pentru CIC.
O solutie ar mai fi sa gasesti un patron amabil care sa te angajeze fara sa muncesti si sa-ti platesti tu cateva luni pana intri in concediu prenatal impozitele si taxele catre stat. Si asta cat mai repede sa nu ai intrerupere.
Puteti suspenda perioada de somaj cu concedii medicale pana intrati in prenatal si apoi cu concediul prenatal.
Concediile medicale va vor fi platite de somaj, data de incetare a somajului va fi decalata si astfel veti avea stagiu si pentru CCC.
grace_r a scris:

Puteti suspenda perioada de somaj cu concedii medicale pana intrati in prenatal si apoi cu concediul prenatal.
Concediile medicale va vor fi platite de somaj, data de incetare a somajului va fi decalata si astfel veti avea stagiu si pentru CCC.


Cam tarziu pentru asta pentru ca pe 24/07/09 expira perioada de somaj. Insa, e de luat in consideratie.
Este pe graba, dar nu este tarziu :) Pana pe 24 poate introduce inca medical.
pana in 10 octombrie ar avea nevoie de sub 90 de zile de medical. Ataea zile de regula ar fi posibil de luat medical daca ar fi o internare initiala...

Ma gandeam la concediu de risc maternal, dar cred ca acesta nu se plateste din somaj, m-am mai uitat odata prin OUG 96/2003 sa vad daca e vreo portita pt acest tip de concediu si nu cred ca e, dar poate nu m-am documentat eu prea bine.

Ar putea face o intrebare la AJOFM daca se poate plati si concediu de risc maternal cat timp e in somaj. Asa ar fi mult mai simplu sa ssupende indemniztia pana la nastere.

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal si crestere copil ContSters114672 ContSters114672 Insarcinata in 4 luni si jumatate cu 2 sarcini pierdute, firma va intra in dizolvare iar eu nu am 1 an de munca(angajata cu 15 noiembrie 2012 pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mirela092 Mirela092 Buna ziua, am si eu o problema...lucrez la un salon din 17.06.2019 ca manichiurista. Fiind problema cu Coronavirusul, sefa vrea sa suspende firma ceea ce ma va ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, sarcina cu risc, concediu prenatal iulian.i iulian.i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Sotia este insarcinata.I s-a recomandat sa intre in concediu de sarcina cu risc.Va rog sa ma lamuriti ... (vezi toată discuția)