avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Majorari salariale 12%
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Majorari salariale 12%

Majorarea salariala se aplica doar functionarilor publici sau si personalului contractual? Primarii si viceprimarii beneficiaza?Cum se calculeaza procentul de 12%- la salariul de baza si apoi se adauga sporul de vechime sau la total? Puteti sa ma ajutati cu un model de dispozitie a primarului privind majorarea ?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 10:38, 7 Ianuarie 2016
Primarul si viceprimar nu au raporturi de munca si nici de serviciu , astfel incat sa li se aplice legislatia cu privire la majorarea salariilor.
Cu tot respectul, freeelis, nu este o argumentatie juridica bazata pe acel articol I din OUG 27/2015. Ce credem noi ca ar fi vrut legiuitorul sau ce credem ca ar fi normal este alta poveste.

justitiarule, nu am vreo tema in sensul in care crezi. pur si simplu as vrea sa tratam problema ca un studiu de caz.

Destul de des, sub presiunea unor grupuri si/sau a timpului, slaba capacitate a guvernului de a produce acte normative la un nivel calitativ acceptabil duce la aparitia unor astfel de ordonante. Pentru comparatie, Art. I, punctul 4. din Legea 293/2015 (majorarea de 10%) este de departe mult mai elaborat, clar si practic reuseste sa elimine astfel de probleme.

In legautra cu articol I din OUG 27/2015, orice argumentatie care exclude primarul si viceprimarul de la aceasta majorare, face acelasi lucru si cu functionarii publici.

Multumesc pentru comentarii si astept in continuare parerile voastre.
Pentru argumentatia juridica ar trebui sa postam un tratat de drept ...

Nu are cum sa excluda functionarii publici acel text de lege, intrucat personalul incadrat poate avea calitatea de personal contractual sau functionar public.(Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem)
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intreaga argumentatie se bazeaza doar pe definitia pe care o da fiecare unui anumit cuvant sau unei anumite expresii.
In art. I din OUG 27/2015 este vorba de personal angajat nu incadrat. Intr-o interpretare mai putin naiva fata de altele pot concluziona ca asa cum primarul si viceprimarul nu sunt angajati cu contract de munca, nici functionarii publici nu sunt angajati, ci sunt numiti in functie.
La art. 1 din OUG 83/2014 (salarizarea in 2015) este folosita sintagma personalul platit din fonduri publice, la fel ca in OUG 103/2013. Fie expresiile personal angajat si personal platit din fonduri publice vizeaza aceleasi categorii, fie personalul platit fonduri publice include personalul angajat (cu contract de munca), insa nu include si categoria functionarilor publici numiti, functiilor de demnitate publica, ...






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare salarii functionari cu 12% ContSters363781 ContSters363781 Salariile de baza se majoreaza la 1.050 lei incapand cu 01.07.2015, si tot cu 1 iulie se majoreaza salariile personalului din cadrul administratiei publice ... (vezi toată discuția)
Marire salariala patryc74 patryc74 Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur in compartimentul specialitate medicala la un camin pentru persoane varstnice,in decembrie 2016 ni sa majorat ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu functionar public din cadrul directiilor de asistenta sociala MIctheo MIctheo Care este prevederea legala nr.... din data..... articol nr....aliniat....ce presupune fara ambiguitate majorarea salariului brut pentru functionar public de ... (vezi toată discuția)