avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama singura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama singura

Sunt necasatorita,am un copil si tatal copilului a plecat in strainatate sa munceasca pt noi dar este cu altcineva si a uitat de noi. Copilul il cresc cu ajutorul parintilor mei si cu alocatia de 200 de lei de la stat. Pot sa il decad pe tata din drepturi asupra copilului deoarece este violent si ma ameninta ca imi va lua fata daca vrea doar sa se razbune pe mine pentru ca ii cer bani pentru a creste copilul?. Precizez ca a fost inchis pt furturi si multe altele pe care eu le-am aflat pe parcurs si imi e teama sa nu sufar eu si fetita din cauza aceasta.. va rog sfatuiti-ma ce sa fac !?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
iuliana-gabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:46, 21 Octombrie 2015
nu il puteti decade din drepturi, insa ii puteti cere pensie de intretinere in instanta.
Si de luat fetita, nu v-o ia, nu va mai speriati.
Puteti apela la instanta si sa cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca pt motive intemeiate ( pt asta ar trebui sa apelati la un avocat ca nu e usor) , ca locuinta copilului sa fie la dvs si sa va dea pensie 1/4 din salariul minim pe ec daca nu puteti face dovada a cat castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o indrumare ? - violenta in familie alexandravoicu alexandravoicu Traiesc cu un barbat de 3ani ,avem si o fetita de 2 ani nu suntem casatoriti legitim si as vreau sa il decad din drepturile parintesti pt ca este beat aproape ... (vezi toată discuția)
Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata? raducristiana62 raducristiana62 acest tata fost consumator de stuperfiante actualmente comsumator de bauturi alcoolice si scandalagiu. a fost arestat pentru furt .in prezent nu ajuta cu nimic ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)