avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... nu am primit pensia 4 luni
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

nu am primit pensia 4 luni

Buna ziua,am si eu o problema cu pensia,
Acum 6 ani am depus dosarul pt. pensie anticipata,s-a aprobat si am primit 6 ani pensie 500lei.Ulterior am depus dosar pt pensie la limita de varsta.S-a aprobat si acesta dupa un an si trei luni,am primit decizia numai ca de 4 luni nu mai primesc pensie!!!Am fost in fiecare luna la Casa de Pensii sect.1 si mi-au spus ca s-a facut o greseala si nu aveam dreptul la anticipata,deoarece 2 ani nu am platit taxele,urmand sa primesc pensia la limita de varsta diminuata cu o treime pana se recupereaza suma.dar in fiecare luna imi spun acelasi lucru si nu mai primesc pensie de 4 luni.Daca deschid proces credeti ca pot castiga dreptul la pensie integral deoarece a fost greseala lor ca nu au verificat dosarul
sau puteau sa ma anunte si sa platesc acei doi ani,acum nu mai pot deoarece au trecut 5 ani si s-a prescris.Mai am o intrebare cui sa ma adresez pentru a-mi da drumul la pensie?Mentionez ca de 4 luni nu am nici un venit,urmeaza iarna..........Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sandrei33 , utilizator 23:31, 23 Octombrie 2015
De vazut daca nu va incadrati in legea 125/2014 si normele ei de aplicare:


www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
Carp Mircea, utilizator
Dosarul dvs nu a fosr recomunicat la plata, solicitati sa vorbiti la plati pensii pentru comunicarea pe SIM si pe SIR a diferentelor neincasate.

Sumele incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale se recupereaza, pe baza deciziei emise de casa teritoriala/sectoriala de pensii, ce constituie titlu executoriu, cu respectarea termenului general de prescriptie de 3 ani.

Termenul general de prescriptie curge potrivit dreptului comun de la data constatarii prejudiciului creat prin plati necuvenite, respectiv de la data emiterii deciziei emise de casa teritoriala/sectoriala de pensii, ce constituie titlu executoriu.

Debitul reprezentand prejudiciul creat din plati necuvenite se constituie pentru luni intregi, incepand cu luna in care s-a facut constatarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie florentina891 florentina891 Tatal meu a iesit la pensie in 1980. Anul acesta i-a fost scazuta pensia datorita unei recalculari. Si i se retine din pensie banii. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume necuvenite DRAGOMIRVIRGIL DRAGOMIRVIRGIL Am fost pensionat la limita de varsta din luna Februarie 2011. La aprobarea dosarului de pensie s-a tinut cont si de certificatul de revolutionar pe care ... (vezi toată discuția)
Pensie btmariuss btmariuss as dori sa-mi spuneti cum pot proceda in urmatoarea speta. unei cunostiinte i s-a taiat pensia de boala de gradul 2 la inceputul anului. a fost chemata la ... (vezi toată discuția)