Buna ziua,am si eu o problema cu pensia,
Acum 6 ani am depus dosarul pt. pensie anticipata,s-a aprobat si am primit 6 ani pensie 500lei.Ulterior am depus dosar pt pensie la limita de varsta.S-a aprobat si acesta dupa un an si trei luni,am primit decizia numai ca de 4 luni nu mai primesc pensie!!!Am fost in fiecare luna la Casa de Pensii sect.1 si mi-au spus ca s-a facut o greseala si nu aveam dreptul la anticipata,deoarece 2 ani nu am platit taxele,urmand sa primesc pensia la limita de varsta diminuata cu o treime pana se recupereaza suma.dar in fiecare luna imi spun acelasi lucru si nu mai primesc pensie de 4 luni.Daca deschid proces credeti ca pot castiga dreptul la pensie integral deoarece a fost greseala lor ca nu au verificat dosarul
sau puteau sa ma anunte si sa platesc acei doi ani,acum nu mai pot deoarece au trecut 5 ani si s-a prescris.Mai am o intrebare cui sa ma adresez pentru a-mi da drumul la pensie?Mentionez ca de 4 luni nu am nici un venit,urmeaza iarna..........Multumesc!
Dosarul dvs nu a fosr recomunicat la plata, solicitati sa vorbiti la plati pensii pentru comunicarea pe SIM si pe SIR a diferentelor neincasate.
Sumele incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale se recupereaza, pe baza deciziei emise de casa teritoriala/sectoriala de pensii, ce constituie titlu executoriu, cu respectarea termenului general de prescriptie de 3 ani.
Termenul general de prescriptie curge potrivit dreptului comun de la data constatarii prejudiciului creat prin plati necuvenite, respectiv de la data emiterii deciziei emise de casa teritoriala/sectoriala de pensii, ce constituie titlu executoriu.
Debitul reprezentand prejudiciul creat din plati necuvenite se constituie pentru luni intregi, incepand cu luna in care s-a facut constatarea.
Pensie
florentina891
Tatal meu a iesit la pensie in 1980. Anul acesta i-a fost scazuta pensia datorita unei recalculari. Si i se retine din pensie banii. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pensie
btmariuss
as dori sa-mi spuneti cum pot proceda in urmatoarea speta.
unei cunostiinte i s-a taiat pensia de boala de gradul 2 la inceputul anului. a fost chemata la ... (vezi toată discuția)