avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

buna ziua,
un salariat pensionat cu drept de munca 4 ore, poate sa lucreze, si sa fie pontat bine'nteles, 8 ore si chiar ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 21 Octombrie 2015
1. Persoanele incadrate cu timp partial de munca nu pot efectua ore suplimentare.

In acest sens, avem art.105 C.mun., si anume:
art.105
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

2. Persoana in cauza nu poate fi pontat 8 ore/zi, avand in vedere ca are dreptul la maxim 4 ore/zi.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire ore de lucru ioanadoljenco ioanadoljenco Buna seara, Daca un angajat are contract de munca cu 4 ore pe zi,( adica pe saptamana 20 ore) orele de lucru pot fi distribuite altfel fata de 4 ore ... (vezi toată discuția)
Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Posibilitate pontare integrala denimada denimada Exista vreo posibilitate ca o persoana cu pensie de invaliditate de grad 3 sa fie angajat la 4 ore pe zi, dar sa poata realiza celelalte 4 ore dintr-un program ... (vezi toată discuția)