Exista vreo posibilitate ca o persoana cu pensie de invaliditate de grad 3 sa fie angajat la 4 ore pe zi, dar sa poata realiza celelalte 4 ore dintr-un program complet, de 8 ore si sa fie pontat si pentru celelalte 4 ore suplimentare?
Daca depasiti cele 4 ore/zi, plata pensiei trebuie suspendata.
Legea nr.263/2010:
ART. 114
(1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendã începând cu luna urmãtoare celei în care a intervenit una dintre urmãtoarele cauze:
......
f) pensionarul de invaliditate, încadrat în gradul III, se regãseşte în una dintre situaţiile prevãzute la art. 6 alin. (1) pct. I sau II, depãşind jumãtate din programul normal de lucru al locului de muncã respectiv;
......
Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
2. Asadar un salariat cu CIM cu timp partial nu poate efectua ore suplimentare.
Salarizare
draguta58
buna ziua,
un salariat pensionat cu drept de munca 4 ore, poate sa lucreze, si sa fie pontat bine'nteles, 8 ore si chiar ore suplimentare? (vezi toată discuția)
Bună ziua
R.corina D
Bună ziua as dori sa mă ajutați cu un răspuns la o problema pe care o am . Mă numesc Corina sunt angajata cu 4 ore și am o pensie de invaliditate gradul ... (vezi toată discuția)
drept contractual
geany828
sunt angajat cu o norma de 4 h ,la un fast food nu am calificare,cu toate acestea lucrez SAPTAMNAL 56 DE ORE IN INTERVALUL ORAR 16- 1H DIMINEATA IAR IN ... (vezi toată discuția)