avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plata in avans a serviciilor de cablu
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plata in avans a serviciilor de cablu

Doresc sa stiu daca este corect sa se ceara plata in avans a abonamentului de cablu pentru luna noembrie in luna octombrie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:05, 21 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
este un "minisantaj" , ca sa-i zic asa , practicat de unele societati .
nu platiti , ca nu au ce va face in mod legal...daca dupa ce platit , societatea intra in faliment ?!
Uitati-va in contract ce scrie referitor la plata abonamentului. Daca facturarea este prevazut a fi efectuata cu o luna in avans poate fi considerata clauza abuziva insa ramane la aprecierea ANPC, in caz ca va hotarati sa-i reclamati. Legislatia nu le interzice sa emita facturi in avans.

Mai uitati-va si la data scadenta a facturii. Nu conteaza ca e emisa in octombrie, daca data scadenta e la sfarsitul lui noiembrie nu e nimic ilegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract servicii telefonie orange hdanny hdanny Am 4 contracte de abonament de telefonie la societatea de telefonie Orange Romania S.A. In data de 15.02.2016 am depus la societatea Orange cererea de ... (vezi toată discuția)
Renuntare abonament orange ionutadriandragut ionutadriandragut buna ziua, vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ... (vezi toată discuția)
Abonament perceput in avans de operatorii de cablu tv betinal betinal Buna ziua, Ma confrunt cu o problema la facturile la serviciile RCS-RDS, in ceea ce priveste facturarea abonamentului si a traficului. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)