avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plata in avans a serviciilor de cablu
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plata in avans a serviciilor de cablu

Doresc sa stiu daca este corect sa se ceara plata in avans a abonamentului de cablu pentru luna noembrie in luna octombrie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:05, 21 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
este un "minisantaj" , ca sa-i zic asa , practicat de unele societati .
nu platiti , ca nu au ce va face in mod legal...daca dupa ce platit , societatea intra in faliment ?!
Uitati-va in contract ce scrie referitor la plata abonamentului. Daca facturarea este prevazut a fi efectuata cu o luna in avans poate fi considerata clauza abuziva insa ramane la aprecierea ANPC, in caz ca va hotarati sa-i reclamati. Legislatia nu le interzice sa emita facturi in avans.

Mai uitati-va si la data scadenta a facturii. Nu conteaza ca e emisa in octombrie, daca data scadenta e la sfarsitul lui noiembrie nu e nimic ilegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare abonament orange ionutadriandragut ionutadriandragut buna ziua, vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ... (vezi toată discuția)
Abonament perceput in avans de operatorii de cablu tv betinal betinal Buna ziua, Ma confrunt cu o problema la facturile la serviciile RCS-RDS, in ceea ce priveste facturarea abonamentului si a traficului. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract servicii telefonie orange hdanny hdanny Am 4 contracte de abonament de telefonie la societatea de telefonie Orange Romania S.A. In data de 15.02.2016 am depus la societatea Orange cererea de ... (vezi toată discuția)