avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua,
As dori si eu o lamurire. Daca detin un teren pe care l-am mostenit de la tata si am doar certificat de mostenitor pot sa il vand sau trebuie sa am si intabulare pe terenul respectiv.
Cel mai recent răspuns: d_wen , utilizator 16:45, 19 Iulie 2009
Certificatul atesta calitatea de mostenitor si nu proprietatea. Aveti nevoie de titlu, de schita cadastrala a imobilului, de certificatul de mostenitor, si cu toate aceste acte mergeti la cadastru sa va deschideti carte funciara si abia apoi urmeaza vanzarea.Fara nu se poate.
Numai succesiunile nedeschise nu pot constitui obiectul unei act de vanzare -cumparare. prin deces , aceasta e deschisa .Puteti instraina terenul dobandit , insa , in vederea perfectarii actului de vanzare cumparare , in forma autentica , e necesara intabularea.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)