avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

As vrea sa stiu daca perioada de pensionare gradul II de invaliditate se ia in calcul atunci cand se calculeaza vechimea pentru pensionarea la limita de varsta ?
In perioada aprilie 2001- decembrie 2002 a fost cumva abrogata legea cu grupele de munca ? Eu am lucrat in aceasta perioada in sectia de boli infectioase, care se incadreaza in grupa a II a de munca, dar pe adeverinta eliberata figureaza ca am lucrat in grupa a doua doar inainte de 2001 si dupa 1 ianuarie 2003. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:31, 22 Octombrie 2015
Perioada in care s-a beneficiat de pensie de invaliditate este stagiiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de vatsa.
Grupele superioare de munca au fost pana la 31/03/2001.
Incepand cu 01/04/2001 s-a lucrat in conditii deosebite,speciale si alte conditii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii-a de munca George955 George955 Am lucrat ca sef formatie betoane (functie incadrata in cartea de munca) in perioada 1995-2004. Recent am iesit la pensie anticipat la 61 de ani dupa 38 de ani ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare art1580 art1580 buna ziua , va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa aflu varsta de pensionare conform noului cadru juridic cu referire la grupa I de munca. sunt barbat, ... (vezi toată discuția)
Despre pensionare deatcugicu deatcugicu ma numesc Deatcu Gicu si va intreb in legatura cu pensionarea . Am lucrat din 1978 si pana in prezent ,am 60 ani si 5 luni ma pot incadra la pensie limita de ... (vezi toată discuția)