avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura notariala

Buna ziua,

Intentionez sa achizitionez un apartament de la o persoana care impreuna cu sora sa l-a obtinut prin mostenire de la parinti.

Sora acestei persoane, este stabilita in SUA si i-a facut fratelui (cel care se ocupa de vanzare) o procura prin care il inputerniceste pe acesta sa se ocupe de vanzarea acestui imobil.

Ma intereseaza daca si sotul persoanei din SUA ar trebui sa faca o procura catre vanzator.

Multumesc,

Mihai.

Sotul persoanei respective nu devine coproprietar al bunului dobandit de sotie prin mostenire. Deci nu este nevoie de o procura din partea lui, nefiind proprietar.
Ar fi indicate o serie de declaratii ale surorii, precum si o procura cu actul de vanzare atasat, dar si specificatii despre plata pretului si momentul/modul descarcarii dv. catre mandant pentru partea sa de pret.
La departare, se iau alte clauze in calcul, de-aia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament in romania prin procura consulara carmenici carmenici Sotii A si B din Canada au trimis o procura consulara in Romania in 2011catre C, in vederea vanzarii unui apartament , in care se specifica ca mandatarul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate imputernicire zahioan zahioan Buna ziua. Doresc o informare despre urmatoarea situatie in care ma aflu: Impreuna cu sora mea am mostenit din partea unuia din parinti o suprafata de teren. ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai este valabila procura? emiliamatei emiliamatei Buna seara, as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori. Iar daca ... (vezi toată discuția)