avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratii la AFM
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratii la AFM

Revin cu aceeasi intrebare la care astept raspuns:
O firma, functioneaza din 2010 si pune pe piata nat. produse ambalate. Are declaratiile la AFM completate dar cu cantitati mai mici introduse pe piata decat cele recalculate, dar poate dovedi cu acte ca a dat la colector deseuri ambalaje de hartie si carton, are si certificat ( intermediar) de trasabilitate, si si-a indeplinit obiectivul de 60% de reciclare, pt. toata cantitatea recalculata. Reciclatorul care este in Ungaria da certificatul de trasabilitate la cantitatea totala transportata de colector si nu la firmele generatoare de deseuri. Reciclatorul nu poate sti cantitatea de deseuri preluata de colector de la toate firmele. Asta stie doar colectorul. Fata de cele de mai sus relatate este corect si valabil certificatul intermediar emis / intocmit de colector in numele reciclatorului? Modelul este dat pe site - ul ANPM in Ghidul de implementare a transp. deseurilor.....
Va multumesc si astept raspunsul dvs. competent. :(
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 12:30, 25 Octombrie 2015
In cazul unui control de la AFM aceasta va dori sa vada transabilitatea pana la reciclatorul final. In acest sens va va cere:
1. la inceputul fiecarui an tb. sa anuntati AFM-ul ca va veti indeplini prin forte proprii obiectivele de valorificare
2. Contractul incheiat cu colectorul sa prevada ca predarea se face in scopul indeplinirii obligatiilor de valorificare.
3. Pe documentele de livrare (factura, aviz, formular de transport) trebuie sa apara mentiunea ca predarea se face in scopul indeplinirii obligatiilor de valorificare.
4. Deseurile de ambalaje tb. inregistrate in contabilitate la o valoare contabila justa.
5. Tb. incheiat un dublu contract cu colectorul o data pentru vanzarea deseurilor iar a doua oara pentru prestare de servicii de valorificare - mie personal obligatia asta mi se pare o tampenie.
6. Colectorul tb. sa faca dovada cu documente contabile ca deseurile preluate de la dvs. au parasit teritoriul national. Fiind vorba de export nu mai este nevoie de certificat de reciclare final emis de reciclator. Dar, daca colectorul intocmeste un certificat de reciclare cu cantitatea preluata de la dvs. pe care reciclatorul il confirma prin semnatura este un lucru in plus.
7. Formularul respectiv nu este reglementat dar este des utilizat in lipsa de altceva.
8. Obligatiile descrise mai sus au fost introduse treptat pe parcursul timpului prin diverse modificari legislative, astfel ca de exemplu pentru anul 2010 nu sunt aplicabile toate obligatiile.
9. Inasprirea si inmultirea obligatiilor pe care tb. sa le indeplinesti pentru a ti se lua in calcul cantitatile valorificate prin forte proprii fac acest lucru aproape imposibil de realizat, ceea ce ma determina sa recomand tuturor sa incheie contracte de preluare a responsabilitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal de la afm gheocris gheocris O firma, functioneaza din 2010 si pune pe piata nat. produse ambalate. Are declaratiile la AFM completate dar cu cantitati mai mici introduse pe piata decat ... (vezi toată discuția)
Declaratie fondul de mediu marianachelariu marianachelariu S-a emis o prima factura catre agentul colector de deseuri ambalaje reprezentand valorificare in scopul indeplinirii obiectivului individual. Firma colectoare ... (vezi toată discuția)
Trasabilitate deseuri ambalaje andc10 andc10 Referitor la trasabilitatea deseurilor de ambalaje in cazul in care incerci indeplinirea obiectivelor in mod individual: - deseurile de ambalaje le predau la ... (vezi toată discuția)