avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal de contraventie-rutiera
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal de contraventie-rutiera

Buna ziua!
Vreau sa Va intreb se poate anula un proces verbal in instanta daca descrierea faptei nu coincide cu incadrarea in textul de lege, adica mai precis asa se scrie ca am depasit viteza in procesul verbal iar la rubrica "fapta savarsita este prevazuta de art. " scrie art. 121/1 din OUG. 195/2002 R si nu cum intradevar ar fi trebuit incadrat cu HG. 1391/2006 art. 121/1
Cel mai recent răspuns: stecki , utilizator 10:02, 23 Octombrie 2015
Este o eroare materiala care nu influenteaza cu nimic legalitatea procesului verbal. Nu veti obtine anularea procesului verbal in cazul in care doriti sa il contestati in instanta.
cum adica daca nu avem un articol din legislatie care sa ne dea posibilitate pentru a amenda pe cineva este de ajuns sa o descrieim in litere si atat nu trebuie sa o si incadram corect in textul de lege? si daca eu nu inteleg, nu stiu sa citesc ceea ce se scrie atat de urat in proesul verbal si mai mult se mai scrie la rubrica " sanctionata de art." 101/2 OUG/2002 R care ma trimite la art. 108/1/c unde sunt 5 alineate pentru care a-si putea primii amenda. deci in final nu este interesant pentru mine ce scrie, cum este incadrata si pentru ce am primit amenda numai sa platesc suma care este trecuta in pv. mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea gresita a amenzii in pv duce la anularea lui? serpe66 serpe66 am luat un radar cu 85km/h in localitate...deci am depasit cu 35 km/h...mi s-a intocmit pv cu 6 puncte amenda (324 lei) si 3 puncte penalizare : fapta ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie dorin94 dorin94 Duminica seara am fost oprit de un echipaj de politie deoarece conduceam pe raza localitatii cu viteza de 77 km/h. La verificarea datelor de catre agentul ... (vezi toată discuția)