avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecin

Pe 11 octombrie cand s- a dat drumul la caldura, presupun ca din cauza presiunii apei, o garnitura a caloriferului de la bucatarie a cedat si am fost inundati. Nu eram acasa la 17. 30 cand administratorul spune ca a pornit vanele, am ajuns la 19.30. Intre timp apa a inundat bucataria, holul si dormitorul. Problema este ca a ajuns si la vecinul de dedesubt si i-a provocat pagube. Eu nu eram constienta ca ar exista o problema la calorifer, nu a umblat nimeni din familie la el. In urma cu 3 ani au fost curatate, aerisite si tevile si piesele de garnitura schimbate. Intre timp nu am avut probleme. Vecinul are asigurare, asiguratorul va vrea sa fie despagubit. Eu nu consider ca e vina mea, ma consider pagubita, dar imi pare rau ca vecinul a trebuit si el sa suporte pagube. Exista oameni care s-au confruntat cu aceeasi problema? Ce ma sfatuiti, cum sa rezolv situatia. A cui este vina, din punct de vedere legal? Care sunt caile legale pe care le pot apuca? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
Maricris Popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: justmematza , utilizator 10:58, 26 Octombrie 2015
Maricris Popescu a scris:

Iar garnitura nu era defecta, era slabita, s-a rezolvat strangand-o pur si simplu, asa ca inclin sa cred ca totusi a fost presiunea mare. Daca mai aveti sfaturi va rog sa le postati. Multumesc


Hotarati-va, in postarea intiala spuseserati: "Eu nu eram constienta ca ar exista o problema la calorifer, nu a umblat nimeni din familie la el. In urma cu 3 ani au fost curatate, aerisite si tevile si piesele de garnitura schimbate. Intre timp nu am avut probleme. "
In opinia dvs., un calorifer care curge pe la o garnitura, nu are o problema? Si, daca curge, aplicam principiul: daca ceva nu merge, ia un ciocan mai mare? Pe langa ce v-a spus deja Ynocenta, mai adaug un lucru: niciodata, dar niciodata, cand se umbla la o etansare, nu se refolosesc garniturile! Cu atat mai mult cand ea deja era deterioarata. Asta este solutie de Dorel.
Acum ati rezolvat? S-a rezolvat prin simpla inlocuire a garniturii sau era vorba de o fisura? Scurgeri pe la garnituri apar doar la montare; in timp scurgerile datorate etanseizarii defectuoase au tendinta de a se reduce, prin depuneri, dar cele care apar din senin, datorate corodarii, fisurilor, etc., se accentuaeaza.
Pentru a nu mai avea situatii de genul acesta adica sa nu stiti cum sa procedati in cazul unei daune provocata unui vecin cel mai bine este sa va faceti asigurare si sunteti si dumneavoastra despagubita si vecinul.
Pe vecinul inundat nu-l intereseaza cine ce si cum si va dori remedierea ; in acest scop se va adresa asiguratorului iar acesta va recupera sumele rezultate in urma reparatiei + alte cheltuieli (de exemplu notificare ) de la sursa inundatiei , adica de la locatarul apartamentului cauzator .
Aceasta inundatie e un fenomen accidental ,apa exista tot timpul anului in instalatie doar ca circula numai cand incalzeste .
Tot ce se intampla pe proprietate mea e raspunderea mea .
As dori sa va povestesc ceva din experienta personala. Vecinul meu de deasupra m-a inundat de vreo 4 ori pana acum. Pagubele nu au fost majore, dar totul a fost suportat de societatea de asigurari cu care aveam eu contract.

Aceasta la randul ei, din cate stiu eu, nu s-a indreptat catre vecinul meu. Daca aceasta este temerea dvs, probabil trebuie sa asteptati sa se intample. La fel cum au spus si alti colegi de pe forum, caloriferele si buna intretinere a acestora sunt obligatia dvs, de aceea sansele ca dvs sa blamati furnizorul de caldura sunt foarte mici. Numai bine!
@hotumattua.
Forumista a explicat clar: s-a facut o RP si s-au curatat caloriferele. 3 ani nu au fost probleme. A fost stransa o piulita hollender.
@ ynocentta a dat explicatia tehnica: garnitura uscata.
De regula, pe intreaga perioada cat nu se distribuie agent termic, caloriferele trebuie sa fie pline cu apa. Dar in aceasta perioada se executa lucrari: se curata calorifere, se inlocuiesc calorifere, se executa debransari . Si toate se fac cu instalatia goala. Locatarul care solicita golirea instalatiei are obligatia sa achite costurile de reumplere ale instalatiei. Si atunci, DOREL, cum se intrerupe distribuirea agentului termic, goleste instalatia. Iata cum se usuca garniturile, cum apar opturari datorate oxidarii. De aici si necazurile.

Alte discuții în legătură

La ce ora se incarca instalatiile de caldura ? EPE EPE In data de 13 octombrie 2015 s-au incaracat installatiile de caldura (caloriferele in bloc) in jur de ora 9.00-10.00, in felul acesta am inundat vecinul de jos ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire mastera mastera Buna ziua, As dori sa stiu daca atunci cand se da drumul la incalzire in bloc, administratorul, sau cine se ocupa de asa ceva, trebuie sa anunte acest lucru ... (vezi toată discuția)
Plata reparatilor in urma inundatilor hadrian01 hadrian01 Buna ziua.In urma cu cateva zile sa dat drumul la agentul termic fara a se anunta de catre asociatie in nici un fel.Am facut inundatie si am inundat si alte ... (vezi toată discuția)