avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare silita locatar mutat din 2011 pentru datorii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare silita locatar mutat din 2011 pentru datorii din 2008-2009

Buna ziua!

Asociatia de proprietari a fost executata silit
pentru datorii catre furnizorul de energie termica pe anul 2008
si 2009. Ca locatar al blocului din aceasta asociatie
mi se imputa CHELTUIELI DE EXECUTARE
Este normal sa platesc aceste cheltuieli de executare
daca eu m-am mutat in acest bloc in 2011?
Este normal si cinstit sa se prezinte locatarilor
de catre presedinte , cenzor si administrator spre vizualizare
dosarul de executare cu hotararea executorului judecatoresc
privind sumele ce fac obiectul aceste executari silite,
comisioane, penalitati si cheltuieli de executare silita?
Multumesc!


Prin hotarare a fost obligata la plata asociatia si nu un proprietar sau altul. Drept care toti proprietarii trebuie sa plateasca. Daca se dovedeste ca exista vreo culpa in sarcina administratorului sau cenzorului in obligarea asociatiei la plata acestei sume, atunci va puteti indrepta impotriva acestora pt recuperarea partii achitate de dvs.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
Iulia Blaja, Avocat

Dar eu m-am mutat in acest bloc in anul 2011
datoriile sunt din 2009 si 2008 , nu este normal
ca eu sa platesc pentru datoriile facute de altii,
nu este normal sa platesc cheltuieli de executare.
Mi s-a fixat o suma din acele cheltuieli de executare
nu este normal sa platesc acea suma , atat timp
cat n-am vazut dosarul de executare , hotararea
executorului, stiu foarte bine ca un executor judecatoresc
de obicei trimite dosarul si hotararea , citeaza
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
Adriantot, moderator
Ana50 a scris:


n-am vazut dosarul de executare , hotararea
executorului, stiu foarte bine ca un executor judecatoresc
de obicei trimite dosarul si hotararea , citeaza


Executorul judecatoresc nu comunica dosarul de executare,documentele din dosarul de executare ci titlul executoriu cu somatia,pe care le-a comunicat asociatiei de proprietari
Suma impusa asociatiei de proprietari a fost repartizata tuturor proprietarilor
Dosarul este din 2008-2009 dar probabil a fost solutionat definitiv abia in 2015

nu trebuie sa platiti nimic
faceti contestatie la lista de plata
in termenul legal de 15 zile
adica urgent
c0stii a scris:
in termenul legal de 15 zile


Contestatia se face in 10 zile de la afisare nu 15.

art 12 alin A HG 1588/2007 Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi:
d) sa primeasca expIicatii cu privire Ia calculul cotei de contnibutie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste Ia presedmnteIe asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de Ia afisanea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda Ia contestatie In termen de 7 zile;

Acum vad ca parerile sunt impartite unii spun ca trebuie sa plateasca altii ca nu, dar paradoxal toata lumea are dreptate dar in anumite conditii. Sa va explic.

De platit trebuie sa plateasca doar RESTANTIERII care aveau restante la intretinere la data in care asociatia a fost data in judecata. Atentie, cand vorbesc de restantieri, vorbesc de absolut toti restantierii, indiferent daca erau sau nu mai erau bransati la sistemul centralizat de incalzire. Deci faptul ca aveau centrala termica de apartament nu are nici o importanta si ar trebui si ei sa plateasca in solitar cu ceilalti care inca erau bransati. Motivul pentru care si cei cu centrale termice trebuie sa plateasca este faptul ca acestia chiar daca nu mai erau racordati la sistemul centralizat si nu beneficiau de caldura de la CET, datoria lor s-a dus catre CET. Am explicat cine trebuie sa plateasca mai ramane stabilit si modul de impartire a cheltuielilor. Acestea trebuie impartite nu in mod egal, nu pe cota indiviza, nu pe persoane, ci direct proportional cu restanta avuta de locatar la momentul darii in judecata.

Este cunoscut faptul ca asociatiile in general pentru ca gradul de incasare nu este de 100%, sunt silite ca anumite datorii sa le lase la un anumit furnizor maxim doi. Cum gazul daca nu se plateste e taiat, curentul la fel... asociatia este silita sa lase datorii la CET si APA. Deci practic daca locatarul nu-si plateste datoriile, chiar daca are centrala termica de apartament, din cauza faptului ca nu plateste, datoria lui se duce si catre CET.

Acum apar doua situatii.
1. daca dvs in 2011 cand v-ati mutat, nu ati acumulat datorii, atunci nu sunteti obligata sa platiti si dvs si trebuie sa faceti contestatie
2. daca si dvs ati acumulat datorii la data la care asociatia a fost data in judecata atunci obligatoriu si dvs trebuie sa contribuiti la aceste cheltuieli, motivele le-am enumerat mai sus

Alte discuții în legătură

Atributii administrator andradab2010 andradab2010 Buna ziua, Sunt administrator-contabil la o Asociatie de Proprietari si am intampinat o problema. Din 01.12.2009 am inceput sa lucrez la aceasta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dalkia claudia_pana claudia_pana Buna dimineata, Ma numesc Pana Claudia, locuiesc in Ploiesti si m-am lovit de urmatoarea problema: Anul trecut (2009), in luna august ni s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)