avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu

Sotul meu a plecat de acasa pe data de 06.07.2009 la tatal sau si bineinteles cu noua iubita cu care traieste de 2 ani, de cand a intrat la facultate. Ne-a parasit pe mine si pe fiul meu in varsta de 5 ani .Avand apartamentul garantat la un credit mare pe 25 de ani , sotul meu mi-a lasat rata in valoare de 1300 lei, rata la Domo in valoare de 200 lei ca doar eu folosesc apartamentul , aparatul de aer conditionat si televizorul, dar salariul meu e de 1000-1200 lei, nu mai pun si utilitatile. E posibil sa-mi puna mie in spinare aceste rate, avand in vedere ca el are salariul de 2200-2400 lei? El a luat masina si rata de la alta banca de 650 lei . Vrea sa ne despartim de comun acord , la fel si cu bunurile, dar mie imi este teama de ce va urma si ca voi iesi in dezavantaj . Trebuie neaparat sa angajez un avocat avand in vedere situatia mea financiara? Tot ce avem este luat in timpul casatoriei, apartament, masina si credite. Am dreptul sa nu-i dau copilul, avand in vedere ca el a parasit domiciliul, locuieste cu amanta si se afiseaza nestingherit prin tot orasul, chiar si cand e copilul cu el? Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:51, 21 Iulie 2009
Art. 375 Abandonul de familie
(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzută de lege;
c) neplata, cu rea credinţă, timp de trei luni, a pensiei de întreţinere stabilită pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(3) Fapta nu se pedepseşte, dacă înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.
(4) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta.
Sfatul meu este sa ii faceti o plangere penala!In acest fel o sa ii vina mintea acasa!
Toate bunurile pe care le ati achizitionat in timpul casatoriei , sunt bunuri comune. In eventualitatea unui partaj, bunurile se impart in jumatate, inclusiv datoriile. Este indicat sa apelati la serviciile unui avocat.
stan monica laura a scris:

Sotul meu a plecat de acasa pe data de 06.07.2009 la tatal sau si bineinteles cu noua iubita cu care traieste de 2 ani, de cand a intrat la facultate. Ne-a parasit pe mine si pe fiul meu in varsta de 5 ani .Avand apartamentul garantat la un credit mare pe 25 de ani , sotul meu mi-a lasat rata in valoare de 1300 lei, rata la Domo in valoare de 200 lei ca doar eu folosesc apartamentul , aparatul de aer conditionat si televizorul, dar salariul meu e de 1000-1200 lei, nu mai pun si utilitatile. E posibil sa-mi puna mie in spinare aceste rate, avand in vedere ca el are salariul de 2200-2400 lei? El a luat masina si rata de la alta banca de 650 lei . Vrea sa ne despartim de comun acord , la fel si cu bunurile, dar mie imi este teama de ce va urma si ca voi iesi in dezavantaj . Trebuie neaparat sa angajez un avocat avand in vedere situatia mea financiara? Tot ce avem este luat in timpul casatoriei, apartament, masina si credite. Am dreptul sa nu-i dau copilul, avand in vedere ca el a parasit domiciliul, locuieste cu amanta si se afiseaza nestingherit prin tot orasul, chiar si cand e copilul cu el? Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra, va multumesc anticipat.

"Justitia este ansamblul regulilor care perpetueaza un tip de om intr-o civilizatie"-Antoine de Saint Exupery

Din nefericire,avand in vederea situatia relatata,trebuie sa va angajati un avocat care sa va ajute, atat in actiunea de divort,dar mai ales ,in cea de partaj,unde trebuie sa se faca o imparteala cat mai corecta.
In situatia in care va aflati dvs.,cel mai bine ar fi ca beneficiind de ajutorul avocatului sau avocatilor daca si sotul si-ar angaja unul ,sa faceti un partaj voluntar materializat printr-o intelegere care va reprezenta vointa dvs. expresa si care va face parte integranta dintr-o hotarare de expedient,pronuntata de insta.O astfel de hotarare are avantajul ca va fi pronuntata repede si ca este definitiva,dar mai ales ca respecta vointa partilor si nu se mai ajunge la solutia magistratului,care mai intotdeauna nu este de natura sa multumeasca ambele parti din proces.
De asemeni ,tot in cadrul actiunii de divort,trebuie sa solicitati incredintarea minorului si obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere pentru acesta.
va trebui sa formulati divort si partaj, daca veti considera ca relatiile dintre dvs. nu vor mai fi reluate. Partajul se impune, intrucat bunurile nu sunt achitate integral si, daca tot platiti rate, macar sa ramina la dvs. si copil.
Sotul meu a plecat de acasa pe data de 06.07.2009 la tatal sau si bineinteles cu noua iubita cu care traieste de 2 ani, de cand a intrat la facultate. Ne-a parasit pe mine si pe fiul meu in varsta de 5 ani .Avand apartamentul garantat la un credit mare pe 25 de ani , sotul meu mi-a lasat rata in valoare de 1300 lei, rata la Domo in valoare de 200 lei ca doar eu folosesc apartamentul , aparatul de aer conditionat si televizorul, dar salariul meu e de 1000-1200 lei, nu mai pun si utilitatile.

Avand in vedere infidelitatea pe care acesta nu o mai ascunde.... aceasta constituie un motiv important in degradarea raporturilor de familie , alaturi de parasirea domiciliului conjugal....Asa incat, dumneavoastra le puteti utiliza pe aceastea doua intr-o formula avantajoasa pentru dumneavoastra, pentru a invoca acea culpa exclusiva a sotului parat.Acesta va pierde procesul , iar dumneavoastra , chiar in insasi cererea de chemare in judecata veti mentiona ca acestea sa ramana in sarcina lui , facand , totodata dovada acestora.(avand in vedere dificultatile materiale actuale.)

Tinand cont de faptul ca existe un credit prin care a fost dobandit aparatementul ,de faptul ca incredintarea minorului va fi facuta dumneavoastra, si amintind de acest dezinteresul manifestat de sot ,instanta de judecata poate opta pentru partajarea prin atribuirea bunului imobil ,platindu-i sotului doar o sulta, o suma de bani ce-l despagubeste.Atat.

Am dreptul sa nu-i dau copilul, avand in vedere ca el a parasit domiciliul, locuieste cu amanta si se afiseaza nestingherit prin tot orasul, chiar si cand e copilul cu el?

Daca -si va manifesta dorinta de a-l vizita , da.Daca ramane in aceeasi postura de persoana , ocupata cu o noua relatie , nu.Ca regula , instantele de judecata incuviinteaza dreptul de vizita al tatalui ....insa stabilesc si un mod de desfasurare al acestuia , in care si dumneavoastra aveti de comunicat ceva .Ca ati dori sa se desfasoare la domiciliul dumneavoastra, intrucat acest copil trebuie sa se acomodeze mai intai cu ideea de separatie a parintilor sai , ulterior cu o noua relatie a tatalui...

Succes.
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara anoni anoni Buna ziua. Am nevoie de sfatul dumneavoastra inr-o problema. In scurt timp se va pronunta divortul dintre mine si sotul meu iar fetita noastra in varsta de 6 ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)