Avem un dosar de executare in care suntem creditori si in care i-am achitat executorului jumatate din suma ce reprezinta cheltuieli necesare desfasurarii executarii silite (inregistrare si formare dosar, redactarea si efectuarea actelor de executare silita, comunicarea actelor de procedura, transport, multiplicare acte...).
Societatea debitoare a intrat in insolventa astfel ca dosarul de executare a fost suspendat.
Executorul ne-a comunicat ca nu a re reusit sa recupereze nimic din creanta noastra inainte ca debitoarea sa intre in insolventa.
Dupa intrarea in insolventa a societatii debitoare executorul ne-a inapoiat suma data de noi, spunandu-ne ca si-a recuperat-o de la debitoare si ca acesta este motivul inapoierii sumei respective.
A spus ca ne-a returnat suma din contul de consemnare-cont colector debite cu titlu de cheltuieli avansate de creditor si recuperate de la debitor.
Cum este posibil sa-si recupereze suma cheltuita cu executarea si nimic din creanta noasta?
Care este ordinea recuperarii creantelor?
Noi in contabilitate cum procedam? In momentul in care ne-a dat suma inapoi la noi apare ca si cand noi nu le-am fi achitat factura si acum executorul ne spune sa facturam direct debitorul pentru ca din patrimoniul lui a recuperat acea suma.
Am primit incheierea priv. constatarea suspendarii de drept din care rezulta ca executorul si-a recuperat o anumita suma ce urmeaza a fi eliberata astfel: x lei cu titlu de onorariu, y lei pe care i-am dat-o cu titlu de cheltuieli de executare neavansate (suma pe care ne-a inapoiat-o) si diferenta urmeaza sa o vireze in contul prevazut la art. 39 alin 2) din L 85/2014 la solicitarea lichidatorului.
Cum este posibil asa ceva? Noua nu ne recupereaza nimic, el isi ia banii si restul le inapoiaza debitorilor???
Daca exista o persoana care ma poate lamurii ...
Onorariu
nastaseelena
ce se [poate intampla daca un creditor nu plateste onorariu de executare. De exemplu un creditor a inaintat executorului judecatoresc dosar pt recuperarea ... (vezi toată discuția)