Salutari
As dori sa intreb cam cum ar decurge o succesiune daca matusa mea a murit acum 4 ani si mama cu inca o sora sunt "urmasi " ei , matusa decedata ea neavand copii sau sot sau testament. Masa succesorala find una destul de vasta obtinuta dupa retrocedari cea ce trebuia sa fie inpartita intre ele dar nu sa intamplat asa , titlurile de proprietate obtinute in urma retrocedari figureaza tot pe numele ei . Masa succesorala fiind urmatoarele : 50 Ha padure , 10ha padure locatie diferita , o retrocedare in curs de finalizare ( despagubire baneasca ) aprox 145000 Ron ( procesul este in asteptarea documentului care atesta mostenitorul pentru obtinerea sumei ) 50 Ha pamant extravilan arabil , si 10 ha padure . Cam astea fiind domenile ce ar trebui sa include succesiunea .
Intrebarea mea ar fi aproximativ la ce suma ajunge asa o succesiune si cum ar decurge pas cu pas , si cam cat timp ar dura pana la incheierea demersurilor ?
P.S. daca nu se intelege ma scuzati am scris in graba.
Sau, mai exact, domiciliul din "pasaportul de trecere pe lumea ailalta" = certificatul de deces, care are rubrica destinata domiciliului (mortul nu mai are act de identitate).
Figura X din Cimitirul Sf. Vineri (locul îngopăciunii) nu are importanta. Nici daca ar "domicilia" pe aproape si vreun notar trecut si el la cele vesnice. :)
Succesiune
costels
deschiderea succesiunii se poate face la orice notar?
se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)