avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificatul de nastere unui copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificatul de nastere unui copil nascut in Italia

buna ziua as vrea daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema pe care o am. Sant in italia de 8 ani si am un baietel de un an si doua luni nascut in italia ca documente pt copil actual am doar extractul de nastere .as vrea sa merg in tara .intrebarea mea este:dupa un an de la nasterea copilului mai pot face inregistrarea certificatului de nastere in romania?Si daca da ce ar trebui sa fac aici in italia cu extractul de nastere? va multumesc mult si astept un raspuns. O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: lacramioara77 , utilizator 12:18, 24 Octombrie 2015
Asa cum v-a spus deja colegul freeelis, este suficient extrasul. Nu-l confundati u certificatul constatator al nasterii.

Certificatul/extrasul de act de naștere în original, după cum urmează: fie a) certificatul de naștere italian apostilat la Prefectura de rezidență, fie b) extrasul de act de naștere italian, internațional, model "multilingue", fără apostilă; în oricare dintre cele două cazuri, documentul italian trebuie să menționeze: data și locul nașterii copilului, numele și prenumele acestuia, precum și numele și prenumele ambilor părinți sau al părintelui unic, după caz.

Il puteti inscrie si la consulat:
[ link extern ]
In tara poate dura pana la 30 de zile pana obtineti certificatul romanesc. La consulat poate dura ceva mai mult insa pe langa asta si taxele sunt destul de mari pentru ca nu l-ati inscris in primele 6 luni de la nastere. Aveti detalii in link.

In tara puteti fi amendata (100 - 200 de lei) insa daca vreti sa veniti doar pentru certificat probabil ca este totusi mai ieftin sa il inscrieti la consulat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Ares-3, moderator
va multumesc pentru tot. O zi buna tuturor! nu ma asteptam sa primesc lamuriri asa repede cu respect va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in thailanda, certificat de casatorie romanesc agavrilescu agavrilescu Buna ziua, Ma numesc Alexandru, locuiesc si muncesc legal in Italia din 2007. In anul 2012 m-am casatorit in Thailanda cu un cetatean Thai. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere aurisa aurisa am un baietel de 4 ani nascut in italia recunoscut de tata,dar nu suntem casatoriti ,cum ii pot face certificat romoan daca tatal la abandonat? (vezi toată discuția)