avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Declaratie de disponibilitate
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Declaratie de disponibilitate

Buna seara,

Am participat la o licitatie in sensul in care am dat o declaratie de diponibilitate unei firme. Aceasta a castigat respectiva licitatie si nu ma informat. Am aflat de pe site-ul de achizitii publice.
1)Ce pot face ca sa determin respectiva firma sa-mi propuna un contract de munca nu doar sa se foloseasca de experienta mea ca sa castige licitatia?
2) In cazul in care anunt autoritatea contractanta poate obliga respectiva firma sa colaboreze cu mine?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:32, 26 Octombrie 2015
Daca ati fost propus ca expert pentru contractul respectiv, conform unor cerinte din documentatia de atribuire, conform clauzelor contractuale autoritatea contractanta poate penaliza contractantul pentru schimbarea dvs., dar din pacate nu il poate obliga sa va si angajeze.

Din pacate, singura solutie este sa ii dati in judecata si sa le cereti daune, desi nu stiu cat o declaratie de disponibilitate data de dvs. are efect angajant si pentru firma respectiva, daca nu exista si alte acte incheiate intre dvs si ei.

De ce nu contactati intai firma pentru a cere explicatii ?
Poate ca deocamdata este vorba doar de o lipsa de comunicare si esxista cauze obiective, de ex. nu a fost nevoie inca de mobilizarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am si eu o rugaminte sper sa ma puteti ajuta cu un sfat...problema este urmatoarea: Firma pe care o reprezint a participat la o ... (vezi toată discuția)
Se poate verifica de catre un ofertant dosarul licitatiei la care a participat si care a fost castigat de o alta societate ? lauraluro lauraluro Buna ziua Ati putea sa imi spuneti o baza legala care sa imi permita sa cer unei autoritati contractante (de exemplu unei primarii ) sa imi arate contractul ... (vezi toată discuția)
Sfaturi parteneriat seap piano-haus piano-haus doresc sa initiez un parteneriat cu o firma austriaca in vederea participarii la o licitatie in program SEAP. care sunt pasii necesari si documentatia ... (vezi toată discuția)