avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am aflat ca sunt divortata in timp ce eram in Italia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am aflat ca sunt divortata in timp ce eram in Italia la munca...

buna seara , va rog sa ma ajutati in privinta unui lucru ,...am nevoie de un sfat competent : ...am venit in italia in octombrie 2012 eram casatorita in Romania si o fetita de 11 ani , am stat in contact cu sotul ,am trimis bani lunar in tara pentru intretinerea lui si a fetitei ,el era dezocupat . Din luna mai 2013 in care care nu am reusit sa mai trimit bani , am ramas fara munca ,deci ...si fara bani ,sotul meu a decis sa-mi inchida orice raport cu fetita noastra , intre timp eu m-am resmnat eram intro situatie dificila, acum sunt intro relatie o persoana si avem o fetita in preuna ,dar problema este ca am aflat de o saptamana ca sunt divortata ca trebuie sa platesc toate cheltuielile de judecata ,fetita a ramas la el ,in plus alimentele si ca trebuie sa-mi schimb numele cu cel de fata ...INTREBAREA MEA ESTE :cum a divortat in lipsa mea?... nu am primit nici o instiintare dat fiind faptul ca suntem casatoriti de cand eram vecini de aceeasi casa ? ..si ..cum a-s putea acum sa-mi schimb numele...[ eu sunt inca in italia si nu am posibilitatea de a ajunge in tara ] ..??? VA MULTUMESC !!!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:18, 25 Octombrie 2015
A divorțat în lipsa dvs susținând probabil că nu vă cunoaște locuința astfel că v-a citat la ultimul domiciliu cunoscut, prin afișare la ușa instanței și prin mica publicitate.
Împotriva sentinței de divorț se poate formula contestație în anulare putându-se invoca faptul că soțul vă cunoștea adresa. Totuși, având în vedere situația dvs, nu cred că aveți interesul să faceți un asemenea demers juridic.
Cu privire la schimbarea numelui - puteți, atunci când veniți în țară, să vă adresați serviciului de poliție și să vă schimbați buletinul și apoi pașaportul, în baza sentinței de divorț legalizată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de divort Ailema Ailema Buna ziua, Am o prietena care s-a casatorit in luna martie apoi a plecat sa locuiasca in Italia impreuna cu sotul ei (care e roman) unde a si nascut o ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii si casatoriei din strainatate, in romania claudymaria claudymaria sunt cetatean roman casatorita de 5ani cu un spaniol si avem o fetita de 1 an .cum procedez ptr. a o inregistra in evidenta populatiei in Romania.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)