avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema de divort

Buna ziua,

Am o prietena care s-a casatorit in luna martie apoi a plecat sa locuiasca in Italia impreuna cu sotul ei (care e roman) unde a si nascut o fetita in luna iunie. Acum, sotul doreste sa se intoarca in Romania, dar ea nu vrea sa paraseasca Italia, asa ca au cazut de comun acord sa divorteze, iar copilul sa ramana in custodia mamei. Deasemenea mama doreste sa treca fetita pe numele ei dupa divort, lucru cu care tatal este de acord. Ce trebuie sa faca ca sa obtina aceste lucruri?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 18:07, 18 August 2008
Cel intai sa introduce actiune de divort in tara, solicitand desfacerea casatoriei din culpa comuna fara motivare, daca sotii sunt de acord cu divortul.
Schimbarea numelui fetitei se va face pe cale administrativa., potrivit OG 41/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor reborn reborn Am 36 de ani si am format un cuplu impreuna cu sotia timp de 15 ani. Ne-am casatorit in 2000. Fetita noastra s-a nascut in 2003 in Romania. Mama locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Alina2213 Alina2213 Buna. am nevoie de sfaturi si indrumari va rog sa ma ajutati. Am 20 de ani sunt casatorita si am o fetita de un an. Casatoria noastra este un esec si sotul ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in ue dana_14_cdh dana_14_cdh Buna ziua! Eu si sotu meu suntem domiciliati in Belgia. Sotul meu, are din prima casatorie, o fetita in varsta de 8 ani care i-a fost incredintata spre ... (vezi toată discuția)