avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... saxofon la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

saxofon la bloc

Buna ziua tuturor ! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. De aproape un an s-au mutat deasupra mea niste persoane de etnie.... Au fost in Spania si dupa ce "au muncit pe branci" s-au intors in tara... Au spart tot ce se putea si nu se putea in aprtament, boiandrugii de fier-beton ii scoteau noaptea din bloc sa nu fie vazuti, sunt aproape sigura ca nu aveau autorizatie de construire. Vecinii s-au plans de zgomote, dar nimeni nu a facut efectiv nimic, de frica. Pe parcursul acestor activitatii m-au inundat si stricat total tavanele din baie si bucatarie, e exclus sa obtin despagubiri de la ei...

Am insa o problema care pare ca nu are nici o rezolvare. Cum am spus e vorba de niste persoana de ...acea etnie... si placerea lor este sa cante la SAXOFON !!!!! In fiecare zi, nenumarate ore pe zi !!!!!
Stiu ce trebuie facut: sa chem politia, probabil politia comunitara. Am vorbit cu vecinii si absolut toti mi-au spus ca le e frica, ca au copii mici, ca nu au bani sa isi schimbe cauciucurile etc etc. Ne rad in nas tuturor, a incercat seful de scara sa vorbeasca cu ei si nici nu i-au deschis usa. Am facut si eu greseala sa merg la ei la usa si m-am ales cu amenintari si am fost imbrancita pe scari, deci daca vine politia vor stii ca eu am facut reclamatie....
Eu vreau sa merg la politie, dar poate imi spune cineva cum sa fac sa imi protejez copilul si masina...Daca se intampla ceva, cum dovedesc ca au fost ei?

Orice sfat este binevenit !
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:33, 23 Septembrie 2009
Din pacate - frica voastra duce la obraznicia lor - puteti actiona prin asociatia de locatari. Faceti o plangere semnata de toti locatarii de pe scara. Daca iti este asa frica procedeaza ca americanul - vinzi si te muti in alta parte! Epoca comunista in care oamenii erau considerati egali isi face simtita prezenta si azi. Egali suntem la trup dar mintea face diferenta. Daca nu vrei sa te pui la mintea lor atunci cauti un loc unde vecinii sunt la mintea ta. Imi pare rau pentru tine - sincer - problema ta o au multi - si eu dar in alta forma - naravul din fire nu are lecuire!
Stimata doamna,
Va inteleg foarte bine teama si frica de a nu pati ceva! Sfatul meu este sa mergeti la sectia de politie de care apartineti si sa contactati politistul de proximitate(fostul sectorist) care se ocupa de zona in care se afla imobilul in care locuiti. Inregistrati o plangere referitoare la faptul ca ati fost bruscata si imbrancita pe scari , la amenintari si la scandalul pe care acesti indivizi tigani il fac in fiecare zi.
Masina oricum v-o poate zgaria oricine , insa mai bine o masina zgariata decat sa fiti calcata efectiv in picioare de acesti tigani! Fiindca genul acesta de conflicte , mai devreme sau mai tarziu degenereaza daca nu se iau din timp masuril de prevedere! Nu lasati timpul sa treaca fiindca este in defavoarea dvs.
Indivizii de etnie tiganeasca nu ii respecta decat pe oamenii care iau atitudine!Daca simt un semn de slabiciune profita la maxim!
MULT NOROC!
rodicabr a scris:

Buna ziua tuturor ! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. De aproape un an s-au mutat deasupra mea niste persoane de etnie.... Au fost in Spania si dupa ce "au muncit pe branci" s-au intors in tara... Au spart tot ce se putea si nu se putea in aprtament, boiandrugii de fier-beton ii scoteau noaptea din bloc sa nu fie vazuti, sunt aproape sigura ca nu aveau autorizatie de construire. Vecinii s-au plans de zgomote, dar nimeni nu a facut efectiv nimic, de frica. Pe parcursul acestor activitatii m-au inundat si stricat total tavanele din baie si bucatarie, e exclus sa obtin despagubiri de la ei...

Am insa o problema care pare ca nu are nici o rezolvare. Cum am spus e vorba de niste persoana de ...acea etnie... si placerea lor este sa cante la SAXOFON !!!!! In fiecare zi, nenumarate ore pe zi !!!!!
Stiu ce trebuie facut: sa chem politia, probabil politia comunitara. Am vorbit cu vecinii si absolut toti mi-au spus ca le e frica, ca au copii mici, ca nu au bani sa isi schimbe cauciucurile etc etc. Ne rad in nas tuturor, a incercat seful de scara sa vorbeasca cu ei si nici nu i-au deschis usa. Am facut si eu greseala sa merg la ei la usa si m-am ales cu amenintari si am fost imbrancita pe scari, deci daca vine politia vor stii ca eu am facut reclamatie....
Eu vreau sa merg la politie, dar poate imi spune cineva cum sa fac sa imi protejez copilul si masina...Daca se intampla ceva, cum dovedesc ca au fost ei?

Orice sfat este binevenit !
Multumesc

Am citit Legea 61/1991 si la pct. 28 scrie ca reprezinta contraventie: tulburarea fara drept a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma. La punctul urmator se stabileste un interval orar - 22.00 - 08.00 - dar ce scrie acolo se refera doar la persoane juridice, astfel incat atata vreme cat nu a fost schimbata destinatia imobilului din bloc de locuinte in carciuma lor, inteleg ca nu au voie sa ne derajeze cu saxofonul deloc... asta pentru cam am mai citit unele postari in care se facea referire la anumite ore de liniste, rezultand ca in anumite intervale trebuie sa suportam toate dejectiile conlocuitorilor... Eu cred ca acest pct. 28 e foarte clar, insa avem o problema de aplicare si o teama ff romaneasca de ... repercusiuni
"ceea ce nu-ti place, altuia nu-i face ! " este un vechi proverb romanesc pe care-l puteti aplica si dvs.
fiind de etnie rroma, sint certati rau cu muzica adevarata ... muzica simfonica, de opera si opereta.
eu as incerca sa pun la statie una din cele trei tipuri de muzica in timp ce exerseaza la saxofon si as inceta operatiunea doar in momentele in care se linisteste. daca aveti si vreo cunostinta din structurile politienesti care sa fie cu dvs in astfel de momente (pentru a preintimpina violarea domiciliuluio dvs de persoana in cauza, stiuta fiind apetitul acestora pentru astfel de actiuni), poate veti avea ceva sanse de reusita ;)
multa bafta !!!
PS respectati si dvs orele de liniste, ca sa nu aiba motive si atentionati-va vecinii despre aceasta actiune, ca sa stie la ce sa se astepte. daca va dau o mina de ajutor cu aceeasi actiune, cu atit mai bine :D
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2009
ContSters61266, utilizator
Avem si noi o problema cu un locatar care canta la contrabas. Chiar daca el exerseaza in afara orelor de liniste (18-22) e chiar neplacut sa vii acasa de la servici, obosit, sa vrei sa te relaxezi si cineva sa-ti cante in cap nu stiu ce arie. stiu ca exista o lege mai recenta care le interzice proprietarilor sa-si faca din apartamentul dintr-un bloc de locuinte o sala de repetitii, chiar daca e in afara intervalului de liniste, dar nu o gasesc. Stiti voi ceva despre o lege in sensul asta?

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii...neintentionat haifa haifa Buna ziua, va rog sa-mi mentionati daca exista o baza legala privind respectarea orelor de liniste. Concret, vecinul de sub noi (tanar muzician, foarte ... (vezi toată discuția)
Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)
Buna seara! aam nevoie de un raspuns concret, bazat pe prevederile ... Lucian8479 Lucian8479 Buna seara! AAm nevoie de un raspuns concret, bazat pe prevederile legii in vigoare, referitor dreptul de a exersa / canta la un instrument muzical, intr-un ... (vezi toată discuția)