avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... saxofon la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

saxofon la bloc

Buna ziua tuturor ! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. De aproape un an s-au mutat deasupra mea niste persoane de etnie.... Au fost in Spania si dupa ce "au muncit pe branci" s-au intors in tara... Au spart tot ce se putea si nu se putea in aprtament, boiandrugii de fier-beton ii scoteau noaptea din bloc sa nu fie vazuti, sunt aproape sigura ca nu aveau autorizatie de construire. Vecinii s-au plans de zgomote, dar nimeni nu a facut efectiv nimic, de frica. Pe parcursul acestor activitatii m-au inundat si stricat total tavanele din baie si bucatarie, e exclus sa obtin despagubiri de la ei...

Am insa o problema care pare ca nu are nici o rezolvare. Cum am spus e vorba de niste persoana de ...acea etnie... si placerea lor este sa cante la SAXOFON !!!!! In fiecare zi, nenumarate ore pe zi !!!!!
Stiu ce trebuie facut: sa chem politia, probabil politia comunitara. Am vorbit cu vecinii si absolut toti mi-au spus ca le e frica, ca au copii mici, ca nu au bani sa isi schimbe cauciucurile etc etc. Ne rad in nas tuturor, a incercat seful de scara sa vorbeasca cu ei si nici nu i-au deschis usa. Am facut si eu greseala sa merg la ei la usa si m-am ales cu amenintari si am fost imbrancita pe scari, deci daca vine politia vor stii ca eu am facut reclamatie....
Eu vreau sa merg la politie, dar poate imi spune cineva cum sa fac sa imi protejez copilul si masina...Daca se intampla ceva, cum dovedesc ca au fost ei?

Orice sfat este binevenit !
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:33, 23 Septembrie 2009
L 61
de Legea 61/1991 stiam:) eu vorbesc de o lege noua, care nu le da voie proprietarilor sa-si faca din apartament o sala de repetitii, si daca chiar doresc acest lucru sint obligati sa-si izoleze fonic camera in care exerseaza.
cunoaste cineva legea asta?
Cine spune ca este sala de repetitii. El se relaxeaza cantand, dumneavoastra citind sau privind programele tv. Singura problema este nivelul de zgomot. Revenim la legea 61.
pai tocmai ca nu ma pot relaxa datorita zgomotului produs. se aude in toata casa.
stiti ce sunete scoate un contrabas?
legea 61 o stiu, am citit-o. daca stie cineva ceva de legea noua i-as fii recunoscator.
Nu exista o astfel de lege care sa te oblige sa-ti antifonezi camerele! Fiecare face ce doreste in apartamentul lui cata vreme respecta intervalul orar prevazut de legea 61/1991 republicata!
Insa exista posibilitatea sa chemati inspectorii de la primarie pentru a masura nivelul de decibeli in apartamentul dvs in timp ce vecinul repeta o arie de Puccini! Si daca nivelul depaseste limitele legal admise atunci va canta aria cu o amenda contraventionala! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii...neintentionat haifa haifa Buna ziua, va rog sa-mi mentionati daca exista o baza legala privind respectarea orelor de liniste. Concret, vecinul de sub noi (tanar muzician, foarte ... (vezi toată discuția)
Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)
Buna seara! aam nevoie de un raspuns concret, bazat pe prevederile ... Lucian8479 Lucian8479 Buna seara! AAm nevoie de un raspuns concret, bazat pe prevederile legii in vigoare, referitor dreptul de a exersa / canta la un instrument muzical, intr-un ... (vezi toată discuția)