avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venit impozabil ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venit impozabil ?

Un constructor mi-a platit 2500euro ca despagubire (cu act prin notariat) ,pentru prejudiciul creat prin incalcarea servitutii de vedere,prin ridicarea unei constructii in fata casei mele.Acest venit este impozabil ? temei legal ?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: emiliancornel , utilizator 14:49, 1 Ianuarie 2016
Potrivit codului fiscal, art 42,b)
"... Nu sunt venituri impozabile despăgubirile în bani sau în natură primite de către o persoană fizică ca urmare a unui prejudiciu material suferit de aceasta, inclusiv despăgubirile reprezentând daunele morale;"
[ link extern ]
Multumesc
La multi ani !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale adita74 adita74 Pentru prejudiciul moral suferit de un salariat, constatat de catre instanta judecatoreasca printr-o hotarare, se platesc contributii sociale? Daca da, in ... (vezi toată discuția)
Lmpozite pe despagubiri Aura2 Aura2 se plateste impozit pe venitul persoanei fizice obtinut cu titlul de despagubire de la statul bulgar? (vezi toată discuția)
Impozit daune morale si materiale getaz getaz avem un proces dosar penal in care am cerut daune morale de 19000 ron si 1000 ron daune materiale. am auzit din dif.surse ca trebuie sa platim 16%impozit la ... (vezi toată discuția)