Cheltuielile de judecata pot fi solicitate si pe cale separata insa trebuie ca din înscrisuri sa rezulte ca au fost efectuate cu ocazia constestatiei procesului verbal.
Referitor la infractiunea de abuz in serviciu, in masura in care puteti proba faptul ca sunt intrunite elementele constituitive ale acesteia, aveti posibilitatea sa formulati plangere cu indicarea situatiei de fapt ce a determinat emiterea procesului verbal.
Puteti solicita cheltuieli de judecata pe cale separata, in termen de 3 ani de cand a ramas definitiva hotararea respectiva, puteti formula plangere penala conform art.297 NCP ptr.abuz in serviciu daca, sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu.
Am mai relatat cazul meu undeva pe avocat.net. Si eu am castigat, de acasa, un proces cu politia circulatiei si, evident, nu puteam sa cer "cheltuieli de judecata" echivalentul unei scrisori cu confirmare de primire, cat m-a costat procesul. Am facut ulterior o sesizare foarte "obraznica", la Blaga, care era ministru, cerandu-i sa-si faca ordine in ograda. Am fost chemat "sa discutam", de o multime de sefi, nu m-am dus, am cerut raspuns scris. In final l-au trimis ei in judecata pe agent, pentru neglijenta/abuz in serviciu. Instanta a decis NUP fiindca, ziceau ei, era spre sfarsitul programului, obosit si, foarte important, eu nu am declarat ca as fi avut pagube; cu recurs. Nu am mai facut recurs, am spus ca l-au frecat destul, nu voiam "moartea pacatosului ci sa fie viu si sa nu mai pacatuiasca". :)
Dvs. insa puteti fi mai rau. :)