avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daune morale si materiale dupa castigarea contestatiei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daune morale si materiale dupa castigarea contestatiei la amenda politist

am fost amendat pe nedrept de un politist am contestat si s-a anulat amenda si procesul verbal dar nu am cerut cheltuieli de judecata .
Intrebarea mea este mai pot solicita cheltuiei de judecata si pot depune un denunt pentru abuz in serviciu pentru ca asa a fost am fost amendat pentru ca militianul era militian iar eu un nimic ,el avea pistol si eu un gunoi in fata mea
Va rog sunt o persoana cu dizabilitati si nu puteam plati ceea ce nu trebuia a fost un abuz pentru ca MILITIANUL face ce vrea ASTEPT UN SFAT VA ROG .
Amenda a fost de numai 20 ron dar abuzul a fost mare si greu . .
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 21:21, 28 Octombrie 2015
Cheltuielile de judecata pot fi solicitate si pe cale separata insa trebuie ca din înscrisuri sa rezulte ca au fost efectuate cu ocazia constestatiei procesului verbal.
Referitor la infractiunea de abuz in serviciu, in masura in care puteti proba faptul ca sunt intrunite elementele constituitive ale acesteia, aveti posibilitatea sa formulati plangere cu indicarea situatiei de fapt ce a determinat emiterea procesului verbal.
Puteti solicita cheltuieli de judecata pe cale separata, in termen de 3 ani de cand a ramas definitiva hotararea respectiva, puteti formula plangere penala conform art.297 NCP ptr.abuz in serviciu daca, sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu.
va multumesc
dar pot solicita daune morale si materiale alaturi de ccheltuielile de judecata?
Am mai relatat cazul meu undeva pe avocat.net. Si eu am castigat, de acasa, un proces cu politia circulatiei si, evident, nu puteam sa cer "cheltuieli de judecata" echivalentul unei scrisori cu confirmare de primire, cat m-a costat procesul. Am facut ulterior o sesizare foarte "obraznica", la Blaga, care era ministru, cerandu-i sa-si faca ordine in ograda. Am fost chemat "sa discutam", de o multime de sefi, nu m-am dus, am cerut raspuns scris. In final l-au trimis ei in judecata pe agent, pentru neglijenta/abuz in serviciu. Instanta a decis NUP fiindca, ziceau ei, era spre sfarsitul programului, obosit si, foarte important, eu nu am declarat ca as fi avut pagube; cu recurs. Nu am mai facut recurs, am spus ca l-au frecat destul, nu voiam "moartea pacatosului ci sa fie viu si sa nu mai pacatuiasca". :)
Dvs. insa puteti fi mai rau. :)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
hotumattua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă abuzivă, pv anulat în instanță. pot face plângere penală împotriva polițiștilor care l-au întocmit? vo87yh1c0 vo87yh1c0 Am avut o discutie in contradictoriu cu un individ la mine in curte. I-am cerut sa iasa afara din curte. A refuzat. L-am impins afara pe poarta dar acesta a ... (vezi toată discuția)
Amenda primita pe nedrept !!! marian1973_bc marian1973_bc Buna ziua, ma numesc Marian si in luna martie am primit de la Politia locala Cluj Napoca o amenda pentru ca masina proprietate a fost depistata pe o strada din ... (vezi toată discuția)
Control abuziv politia locala Silviu Buga Silviu Buga Bună ziua în toamna anului trecut doi agenți din cadrul politiei locale sector 4 au pătruns abuziv în reședința familiei mele fără acordul nimănui ... (vezi toată discuția)