avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Rezidenta fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Rezidenta fiscala

Buna ziua,

Va rog sa ma sprijiniti cu cateva informatii privind obligatiile pe care le am ca si cetatean roman cu domiciliul in Romania in urmatorul scenariu.

Urmeaza sa emigrez in Canada si astfel voi avea rezidenta acolo.

Astfel, voi avea o Carte de Rezidenta Canadiana, dar si o Carte de Identitate cu domiciliul in Romania ceea ce nu mi se pare normal si as dori sa stiu ce trebuie sa fac astfel incat sa renunt la actul de identitate romanesc.

Cu toata mediatizarea ultimelor modificari ale codului fiscal, care inteleg ca va aduce taxe noi pentru rezidentii romani care nu au venituri, lovind indirect in cei care lucreaza in strainatate, as vrea sa stiu ce pasi am de urmat.

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Cetatenie dubla ro-canadiana sau numai canadiana ?!?... Marius N. Marius N. Am un baiat care a implinit 18 ani recent si care in urma divortului nostru (a parintilor, din 2002) a fost luat in custodie de mama sa si dus in Canada unde a ... (vezi toată discuția)
Repatriere m.mihai m.mihai Buna seara Poate cineva sa-mi dea o solutie la urmatoarea situatie? Am emigrat in Canada, am luat cetatenia insa nu am depus buletinul la politie, dealtfel ... (vezi toată discuția)
Romani cu domiciliu in strainatate Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Va supun atentiei urmataorea speta: fiul meu a plecat in strainatate, impreuna cu sotia si fiica de 4 ani, cu contract de munca (e inginer IT) pe ... (vezi toată discuția)