avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi s-a refuzat angajarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi s-a refuzat angajarea

Am sustinut concurs pentru ocuparea unui post de suplinitor in invatamant. Am obtinut un post la un liceu, prin repartitie in sedinta publica.
Directorul liceului mi-a refuzat angajarea pe motiv ca nu am studii corespunzatoare si a incadrat o persoana cu medie mai mica. Evident este vorba de o pila, despre care acum stiu mai multe amanunte. Am facut un memoriu la inspectoratul scolar, si cu toate ca am dovedit ca studiile mele sunt corespunzatoare pentru a ocupa un post de suplinitor la liceul respectiv, nu mi s-a rezolvat problema. Am fost trecuta pe "lista de asteptare". Ce parere aveti?
Am fost in audienta la minister. Dupa o saptamana am primit catedra. La scoala am fost primita foarte bine de colegi. Se pare ca persoana care a ocupat postul meu este o fosta eleva a liceului respectiv,care a avut tot timpul probleme cu profesorii, iar acum nici macar nu isi saluta fostii dascali, spre disperarea acestora. Sunt doar cateva zile de cand mi-am luat in primire poatul, sper sa fie bine si in continuare.
De ce se fuge de invatamant ? Eu personal am ales iavatamantul pentru ca am mai mult timp liber. Am 2 copii si trebuie sa ma ocup de ei. Copiii sunt capitalul nostru cel mai important. Salariile nu sunt mici in invatamant. Poti sa dai grade, poti, daca esti capabil sa ocupi functii importante, cu salarii bune. Ganditi-va ca personalul didactic are aproape 3 luni de concediu platit anual. Timp liber in care piti face altceva. Dar se pare ca aici se fermeaza ciuburi de puturosi (vezi si calitatea invatamantului) care ar vrea sa traiasca cu 4-5 ore de munca, 9 luni pe an. Cine vrea bani sa muunceasca, 10-12 ore pe zi si va avea venituri. Eu am lucrat si in alte domenii si am avut un salariu nu cu mult mai mare decat in iavatamant desi plecam de acasa dimineata si ma intorceam seara, uneori chiar si sambata. Stiu cadre didactice care primesc cadouri grase cu orice ocazie, Craciun, 8 martie, ziua onomastica, etc.... O simpla esducatoare de la tara primeste cadouri de la fiecare parinte in parte daca are o grupa pregatitoare. Munceste numai cu copiii celor care-i aduc o pereche de pantofi de piele, o haina de piele, un lant de aur, ceva de prin strainatate de la copiii ai caror parinti lucreaza dincolo de granite etc, etc...Eu cand vad "greva profesorilor" imi vine sa sparg televizorul, cand stiu ca am fost neviota sa-mi transfer copilul la o alta scoala pentru ca nu am bineviot sa dau spaga la invatatoare. Nu va fie mila. Profesorii nu se pregatesc acasa pentru ore, iar tot ceea ce, cu ani in urna un profesor facea acasa, acum gasesti pe internet. Planuri de lectie, planificari etc Nici in strainatate profesorii nu au salarii prea mari. Am lucrat in strainatate in turism, in sezonul de vara, si am avut colegi profesori care aveau in sezonul de vara al doilea job. Mu ma refer la profesori din romania, ci din tara respectiva. Spuneau ca e ceva normal sa ai doua joburi daca timpul iti permite..
Va multumesc.
Felicitari pentru sinceritate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariu studii superioare user280 user280 Buna ziua. Lucrez ca informatician la un liceu din Romania (8 ore pe zi si NU PREDAU). Am terminat liceul de informatica si facultatea de turism. Ma ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)
Echivalare studii invatator airam_2108 airam_2108 Buna ziua Sunt invatatoare in Brasov la un liceul cu predare in limba germana. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu o problema si anume: Am finalizat ... (vezi toată discuția)