avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor ore suplimentare/ repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor ore suplimentare/ repaus saptamanal

Avand in vedere dispozitiile
Art. 38. - Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate. -
si CCM national

Exista vreo posibilitate pentru diminuarea sporului datorat pt ore suplimentare si neacordare repaus saptamanal?

Ne gandeam la o intelegere angajat - angajator , suspendarea acordarii acestor drepturi pe perioada de 1 an...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:41, 24 Iulie 2009
Legal .... NU!
ginnyy a scris:

Avand in vedere dispozitiile
Art. 38. - Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate. -
si CCM national

Exista vreo posibilitate pentru diminuarea sporului datorat pt ore suplimentare si neacordare repaus saptamanal?

Ne gandeam la o intelegere angajat - angajator , suspendarea acordarii acestor drepturi pe perioada de 1 an...

Multumesc!

Niciodata nu veti putea leza angajatul de drepturile recunoscute prin lege. Daca doriti sa-i acordati avantaje suplimentare celor oferite legal, nu se opune nimeni, dar in sensul diminuarii lor, ......never.
Sporul pentru nerepaus saptamanal este negociabil si nu aveti un minim stabilit, deci puteti renogia si la 1%.
Dar cel pentru ore suplimenatre nu poate fi sub minimul stabilit de lege.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Multumesc!

Vom introduce in ROI sporul de lucru samb/dum 1% ; celelalte sporuri le vom acorda potrivit legii.
Este foarte important ca fiecare dintre noi, fie angajati sau angajatori, trebuie sa respectam prevederile legale, drepturile si obligatiile. Angajatii sunt stimulati, motivati de banii pe care ii primesc pentru munca prestata. O economie facuta acum (nu exagerat de mare) poate pe termen lung sa aduca pierderi mult mai mari. Fiti foarte atenta la acest aspect deloc de neglijat din punctul meu de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru addicted11 addicted11 As dori sa stiu daca un program de 6 zile lucratoare cu 2 zile libere(altele in fiecare saptamana, evident) unde o data la 4 saptamani avem 4 libere ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru saptamanal kitisor kitisor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari: Ce inseamna 8 ore/zi , 40 ore/saptamana? Cum considerati saptamana de lucru? De ... (vezi toată discuția)
Munca sambata Catza Catza Am si eu o mica nelamurire ... Am inteles ca ziua de sambata este zi de repaus saptamanal (si nu se considera ore suplimentare ... ) In Regulamentul de ... (vezi toată discuția)