avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal

La data de 10.06.2015 ora 18:54 am fost prins de camera fixa fara rovinieta procesul verbal a fost intocmit in data de 19.10.2015,azi am semnat prin posta primirea plicului prin posta.Mai pot avea castig de cauza daca merg in instanta ? nu trebuia in maxim 2 luni sa se faca constatarea? pot sa primesc in fiecare zi o amenda sau e maxim una pentru o luna ? Multumesc
Va sfatuiesc sa va adresati instantei si sa invocati prevederile art. unic din OG 5/2015 care modifica art. 26 alin 3 din OUG 2/2001.
Atentie s-ar putea sa fie aplicabila si Decizia ICCJ nr. 6 din 16 februarie 2015.
"Conform documentului, daca procesul-verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei (intocmit in urma depistarii cu camerele video), care este trimis soferilor prin posta in forma tiparita, nu contine semnatura olografa a agentului constatator, acesta este nul."
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Merg in instanta fara avocat am sanse de castig? am sa scriu legile enumerate de dumneavoastra.Am vazut ca la primul termen se si termina si ei nu fac recurs .
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
ovisikah, utilizator
Buna seara,
Cred ca aveti sansa si singur dar e mai bine sa solicitati unui avocat sprijinul sa formuleze cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura guest3333 guest3333 Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei? Evenimentul avand loc in 02.08.2015 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal constatare contraventie - lipsa rovinieta tiberiu.bastic@gmail.com tiberiu.bastic@gmail.com Procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit la data de 22.06.2015 ( primit de la Posta Romana pe 06.07.2015 ), iar in el este specificat ... (vezi toată discuția)