avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Probleme garantie laptop
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Probleme garantie laptop

In ultimele cateva luni a inceput sa imi cedeze bateria la laptop, cand era scos din priza pur si simplu se stingea in 5-10 minute in general. Laptopul mai are circa 1 luna si jumatate de garantie asa ca l-am trimis la reparat. Cei de la service mi-au zis ca bateria este de vina si ca ea avea garantie doar 1 an si nu 2 cat laptopul(lucru pe care il cunosteam) si drept urmare trebuie sa platesc daca doresc sa fie reparat produsul(baterie noua).Stiu ca dupa 1 an bateriile de la orice produs nu mai pot tine la fel de mult curent motiv pt care si garantia este mai mica.
Intrebarea mea este daca din punct de vedere legal sunt indreptatit sa imi fie reparata/schimbata bateria gratuit avand in vedere ca nu e normal ca bateria sa nu mai functioneze deloc atata timp cat laptopul este inca in primi 2 ani de viata aici fiind vb de un defect de fabrica ce face ca produsul sa nu mai isi indeplineasca deloc functia.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:03, 27 Octombrie 2015
Bateriile intra la consumabile, iar durata de viata a unei baterii depinde de modul in care este utilizata de consumator (de ex. poate fi distrusa prin supradescarcare).
Este greu de dat o solutie aici pe forum,deoarece sunt mai multe aspecte de urmarit
1-buna functionare a bateriei laptopului este conditionata de respectarea ciclurilor de incarcare,
2-de buna functionalitate a incarcatorului laptopului
Bateria se poate deprecia inclusiv daca laptopul este utilizat ,tinut o perioada indelungata conectat la sursa de curent-fara a se respecta ciclurile de descarcare-incarcare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acumulator defect la produs in garantie cumparat online uditza uditza Buna ziua, Am achizitionat online un ebook Kindle, cu garantie 2 ani. De ceva timp nu mai tine bateria absolut deloc, facandu-l inutilizabil. Acumulatorul s-a ... (vezi toată discuția)
Garantie iphone 5s achizitionat Alexandra_Lavinia Alexandra_Lavinia Buna ziua. Imi puteti comunica, va rog, cum pot solutiona pe cale legala reparatia/inlocuirea/rambursarea contravalorii produsului in cazul unui produs defect ... (vezi toată discuția)
Garantie laptop ramynela ramynela Buna ziua.solicit a m-i se raspunde acestei cereri, pentru rezolvarea unei probleme aparute ulterior, legate de achizitionarea unui laptop in garantie model ... (vezi toată discuția)