avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat Nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat Nastere

Cum se procedeaza in caz de concubinaj si la un test adn care infirma paternitatea, scoaterea acestuia de pe certificatul de nastere al minorului in varsta de 2 ani?
Si daca este usor si se poate evita instanta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:33, 27 Octombrie 2015
Numai in instanta. Actiunea e de contestare a recunoasterii paternitatii, intemeiata pe articolul citat din codul civil. Il chemati in judecata pe copil prin reprezentant legal, mama sa.
Art. 420
Contestarea recunoaşterii de filiaţie
(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.
(2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)