avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Infiintare firma pe timpul CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Infiintare firma pe timpul CIC

Buna ziua!

Va rog frumos sa imi spuneti daca in perioada in care ma aflu in CIC pana la 2 ani infiintez un SRL (asociat si administrator 50%) - acest lucru atrage dupa sine suspendarea indemnizatiei? Sau acest lucru se intampla doar in momentul in care societatea inregistreaza profit...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florina-Corina , utilizator 15:32, 27 Octombrie 2015
1. In timpul CCC puteti infiinta o societate dar conditia este sa nu abtineti venituri personale profesionale mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic.

2. Puteti obtine dividende, acestea nu sunt asimilate veniturilor profesionale ci veniturilor pentru investitii.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil si statutul de asociat unic/administrator DanielaMocanu83 DanielaMocanu83 Buna ziua. Ma aflu in concediu prenatal urmand ca in octombrie 2016 sa intru in CCC. Intrebarea este urmatoare: daca infiintez, pana la intrarea in CCC, un ... (vezi toată discuția)
Ccc si administrator firma suciugeorgeta suciugeorgeta O persoana aflata in CCC este administratorul si asociatul unic al firmei. Poate primi dividende provenite di profitul anilor anteriori anului 2015? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil2016 - venituri din dividende Iulian1976 Iulian1976 Buna ziua! La sfarsitul lunii iunie sotia mea va naste si dupa terminarea concediului postnatal intentionez sa intru eu in concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)