avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC si administrator firma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC si administrator firma

O persoana aflata in CCC este administratorul si asociatul unic al firmei. Poate primi dividende provenite di profitul anilor anteriori anului 2015?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 11 Mai 2016
Da, poate primi dividende in calitate de asociat fara sa-i fie afectata plata indemnizatiei pentru CCC.
indiferent de suma??......este vorbe de o suma destul de mare
Primeste in continuare indemnizatia pentru CCC indiferent de suma incasata ca dividende.
puteti va rog sa imi spuneti un artol din lege de unde reiese acest lucru?....va multumesc
Ordinul 474/2011
situatie :
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

solutie : Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

Alte discuții în legătură

Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic in srl. pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului? ana_maria_s ana_maria_s In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 1 iulie 2016 andreeamarinab andreeamarinab Buna ziua. As dori sa stiu daca la calculul indemnizatiei pt crestere copil se iau in calcul si venituri obtinute din dividende.Multumesc (vezi toată discuția)