avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Petitie construire locuinta fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Petitie construire locuinta fara autorizatie de construire

Buna ziua!
Lucrez intr-o primarie de putin timp la compartimentul urbanism.
Am primit o petitie din partea unui cetatean prin care reclama ca vecinul sau a ridicat o constructie fara sa detina autorizatie de construire.
Va rog sa-mi spune-ti ce trebuie sa fac pt solutionarea petitiei?
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.

Mentionez ca este primul caz cu care ma confrunt.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:01, 27 Octombrie 2015
Simplu: mergeti la fata locului si constatati daca reclamatia este sau nu intemeiata. Verificati daca pentru locatia respectiva exista emisa vreo autorizatie de construire, daca la adresa exista ridicata vreo constructie si daca reclamatia este adevarata, va trebui sa-i dati amenda celui care a construit fara autorizatie (vezi art. 27 alin. 3 din legea 50/1991, iar modelul procesului verbal de contraventie este prevazut in Ordinul 839/2009 - normele metodologice de aplicare a legii 50/1991, anexa nr. 7).
Avand in vedere raporturile existente intre autoritati puteti sa va consultati inclusiv cu reprezentantii inspectoratului de stat in constructii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie Dany32 Dany32 Buna ziua! As dori sa stiu daca constructia unui garaj necesita autorizatie,daca da,de cine trebuie eliberata? Si daca acea constructie este ridicata fara ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie alex_sah41 alex_sah41 am construit o casa fara autorizatie ,am act de propietate pe terenul pe care am construit casa, am rol la primarie, cum pot intra in legalitate? (vezi toată discuția)
Autorizatia de construire Andreea_Pamfile Andreea_Pamfile Am cumparat un teren de la primarie si am construit pe el fara nici un act. Care sunt etapele si actele necesare pt a obtine autorizatia de constructie? (vezi toată discuția)