fratele meu licreaza in Olanda, a ajuns acolo printr-0 firma din Bucuresti, care l-a angajat cu contract de munca. de un timp (2 luni) nu primeste salariul, nu este virat in cont. Intrebarea mea este unde ar putea apela pt remedierea problemei, si daca trebuia sa primeasca salariu in tara? Va multumesc
Buna ziua!
Dar pana acum "un timp" si-a primit salariul sau e o problema ce dateaza de 2 luni incoace? Pentru ca, in general, pentru a-ti deschide un cont la o banca in tarile nordice este nevoie sa ai o oarecare "vechime" in bazele de date bancare, un istoric..., pe care nu il poti avea decat dupa trecerea unui anumit interval de timp dupa primirea si inregistrarea numarului personal (e un numar asemenator CNP-ului nostru cu care te autentifici si pe care il folosesti in relatia cu toate institutiile).
Ori, daca nu ai un cont deschis la o banca, angajatorul iti poate vira salariul intr-un cont din Romania, dar acest aspect trebuie stabilit cu el. Asadar, cel mai bine ar fi sa mearga fratele dvs. sa vorbeasca cu angajatorul, ca daca lucreaza de 2 luni si nu a incasat nici un salariu pana acum, este posibil ca angajatorul sa "nu stie" unde sa il vireze, dar daca a fost platit pana acum 2 luni, iar acum lucreaza ca "Ion la popa"..., e o alta discutie... :)
Problema este ca firma din Bucuresti l-a angajat ca muncitor necalificat cu salariul minim pe economie. Am vrea sa stim la cine putem apela ca sa ne ajute, sa primeasca banii pt care a lucrat.
Plata salariilor
AliceS
In ce masura angajatorul, alegandu-si forma si metodele care ii sunt convenabile din punct de vedere financiar ( de ex. o banca preferentiala) poate vira toate ... (vezi toată discuția)
Poprire
bruneta89
buna seara
as dori sa stiu am primit acasa o executare silita prin care este specificat urmarirea bunurilor mobile.
la munca inca nu a ajuns institare
azi ... (vezi toată discuția)