avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Popriri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Popriri

Buna ziua.As avea rugamintea sa ma lamuriti cu urmatoarea problema.Mama mea lucreaza la un magazin unde salariul il ia din mana.Problema este ca la angajator are 2 popriri de la executor si i se retine 50%lunar
Angajatorul va obliga toti salariati sa isi faca card de salariu.
Problema cea mai mare este ce poate face in cazul in care i se va pune poprire pe contul de salariu,atata timp cat are si la angajator direct?
Exista o solutie sau va ramane fara salariu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:01, 1 Noiembrie 2019
Va exista aceeasi poprire. Nu i se va putea opri mai mult de cei 50% din salariu.
Va avea neplăceri mari, dacă îi va vira restul de plată în contul bancar.

Legal nu i se poate reține o dublă poprire din același venit salarial, dar e posibil să-i blocheze contul curent, și în această situație, nu va putea scoate restul de bani cu cardul de la ATM-ul băncii, ci va fi nevoită să stea lunar la coadă pentru a încasa banii de la casieria băncii.

Va trebui notificat executorul judecătoresc în scris cu nr. de înregistrare, că la bancă îi intră diferența de salariu.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Blocare cont salariu. Draganuta Draganuta Este legal să mi se blocheze cardul de salariu de către un executor judecătoresc pentru o datorie de 3000 roni fără a fi notificat in vreun fel de către ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu intreg!! johnnygardosh johnnygardosh Buna ziua. datorita faptului ca am avut un credit neachitat, am fost executat silit, respectiv mi s-a pus poprire pe jumatate de salariu la Raiffeissen Bank. ... (vezi toată discuția)