avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare cont salariu.
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare cont salariu.

Este legal să mi se blocheze cardul de salariu de către un executor judecătoresc pentru o datorie de 3000 roni fără a fi notificat in vreun fel de către cine sint executat tinind cont că salariul este singurul meu venit si din cîte stiu valoarea maximă care se poate oprii este de 30 la sută din venitul realizat.nu este un abuz ceea ce mi se întîmpla.va mulțumesc anticipat si aștept cu nerăbdare si interes răspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 00:24, 17 Noiembrie 2016
În momentul în care un executor vă execută asupra veniturilor salariale, el a comunicat bancii temeiul legal și sigur a încercat să vă comunice și Dvs. Aveți două posibilități să aflați temeiul legal al popririi: vă adresați executorului sau băncii.
Cardul va rămâne blocat până la stingerea datoriei, iar restul de 66% din salariu îi veți putea ridica numai de la casieria băncii.
Mergeți la casieria băncii și solicitați restul de salariu care nu este urmăribil(66%).
Puteți solicita băncii să vă rețină doar 1/3 din salariu până la complinirea sumei datorate și să vă deblocheze cardul pentru restul sumei. Astfel lunar veți putea folosi cardul. Dacă banca refuză, cereți angajatorului să nu vă mai plătească salariul în acel cont, ci la casieria unității.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Rezolvatorul, Consilier juridic
Restul sumei poate fi retrasă doar cash, de la casieria băncii.
Rezolvatorul a scris:

Puteți solicita băncii să vă rețină doar 1/3 din salariu până la complinirea sumei datorate și să vă deblocheze cardul pentru restul sumei.

Nu se poate așa ceva TEHNIC vorbind, nici o bancă nu are modificat sistemul informatic în așa fel, încât bancomatul să știe el care sunt banii diferență neurmăribilă prin lege și care nu.
Ar fi un cost enorm pentru bănci un asemenea soft, care nu au nici un interes să-l implementeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Blocare cont salariu PaladeNicoleta PaladeNicoleta Buna ziua, Banca a blocat contul de salariu in conditiile in care la firma sunt primite popriri pe salariu iar plata acestora se face lunar conform ... (vezi toată discuția)
Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)